En Sıcak Konular

Havalar nasıl olacak?

24 Kasım 2010 11:41 tsi
Türkiye'nin batısı ve iç kesimlerinde yağış etkili olacak

Şiddetli fırtına uyarısı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin batısı ile iç kesimlerinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri,Ankarail merkezi ve kuzey ilçeleri ile yarın ilk saatlerde Kıyı Ege (İzmir, Aydın) ile Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar, batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), yurdun güneydoğu bölgelerinde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Marmara, İç Ege ile İç Anadolu'nun güneyinde, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ, SİS, BUZLANMA, DON OLAYI VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yurdun iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri, Ankara il merkezi ve kuzey ilçeleri ile yarın ilk saatlerde Kıyı Ege (İzmir, Aydın) ile Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde yer yer sis, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş ve Elazığ çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ayrıca, rüzgarın, akşam saatlerine kadar Marmara, İç Ege ile İç Anadolu'nun güneyinde, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek (Ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.) olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerine kadar il merkezi ile kuzey ilçelerinde (Çamlıdere, K.hamam, Çubuk, Akyurt, Kalecik, Kazan ve K.ören) kuvvetli olması bekleniyor. (15 derece)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) ilk saatlerde sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, akşam saatlerine kadar güneybatı (Lodos) yönünden kuvvetli (40-50 km/sa) olarak esecek. (19 derece)

İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın (Perşembe) ilk saatlerde kuvvetli olması bekleniyor. (20 derece)

Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın (Perşembe) ilk saatlere kadar doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (22 derece)

Samsun: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. (24 derece)

Erzurum: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli. (10 derece)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu. (17 derece)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile yarın (Perşembe) ilk saatlerde bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın (Perşembe) ilk saatlerde Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, bölge genelinde akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40- 50 km/sa) olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yarın (Perşembe) ilk saatlerde kıyı kesimlerinde (İzmir, Aydın) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, bölgenin iç kesimlerinde akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-50 km/sa) olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğle saatlerinden itibaren Mersin veAdanaçevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale) ile Kırşehir ve Yozgat çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar Ankara il merkezi ile kuzey ilçelerinde (Çamlıdere, Kızılcahamam, Çubuk, Akyurt, Kalecik, Kazan ve K.ören) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, bölgenin güneyinde akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-50 km/sa) olarak esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile zamanla Giresun çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,387 µs