En Sıcak Konular

AKP'nin Tandoğan tepkisi!

0 0 0000 00:00 tsi
AKP'nin Tandoğan tepkisi! AKP'den Tandoğan'daki mitingle ilgili tepkiler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Fatsa "Biz on katını toplardık" iddiasını ileri sürerken bakan Abdüllatif Şener'den ilginç bir açıklama geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ankara'da cumartesi günü düzenlenen mitinge ilişkin, ''Bu, ülkemiz adına demokratik bir süreçtir ve herkesin saygıyla karşılayıp 'acaba bu kalabalık ne istiyor' diye düşünmemiz gereken bir olaydır'' dedi.

Şener, yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan çekişmelerin Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini ifade ederek, "Farklılıklar olabilir. Herkes aynı olamaz. Herkes aynı olsaydı bu ülke hiç gelişmezdi. Herkes aynı şeyi düşünseydi bu ülkede hiçbir düşünce gelişmezdi" dedi.
 
Düşüncenin gelişmesi için farklı düşüncede, anlayışlarda ve farklı yaşama biçimlerinde olunması gerektiğini anlatan Şener, "Farklı anlayışlardan dolayı da üzülmememiz gerekir. Farklı düşünceler, ülkeyi zenginleştiren bir şeydir. O halde biz farklılıklarımızla birbirimizi sevmeyi öğreneceğiz. Eğer farklılıklarımızla birbirimizi sevmeyi öğrenirsek bileceğiz ki bu ülke yarınlarda daha güçlü olacaktır. Bu ülkenin çocukları yarınlarda daha başarılı olacaktır" şeklinde konuştu.

"Biz olsak 10 katı insan toplardık"

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Cumhuriyet Mitingi'yle ilgili olarak, ''Çok samimiyetle söyleyeyim: Eğer AK Parti, böyle bir şeyi organize etmiş olsa, biz birkaç milyon insanı, bunun 10 katı insanı buraya toplayabiliriz'' dedi.

Fatsa, "Cumhurbaşkanı seçimine kim karar verecek? Bunlardan daha büyük bir kalabalık, milyonlar buraya toplanırsa, o zaman bu kararı da mı iptal edeceğiz. Mantığı zorlamadan rahat konuşur düşünürsek, olayın önünde engel yok" diye konuştu.

Parlamento muhabirleriyle sohbet eden Fatsa, gazetecilerin soruları üzerine, 14 Nisan'da yapılan Cumhuriyet Mitingi'ni değerlendirdi.
 
"Herkes mesajı almıştır ve gereği yapılacaktır" diyen Fatsa, "Ne diyor; 'Seçmeyin, yapamazsınız, seçtirmeyiz' diyor. Kim seçecek bunu? Sokaktaki insan seçmeyecek ki...Parlamento'daki milletin temsilcileri seçecek. Bu, müdahale değil de nedir? Millet iradesine, Parlamento iradesine müdahale değil de nedir yani? Bunun başka türlü anlaşılır veya okunuş şekli var mı?" dedi.
 
Fatsa, bir gazetecinin, "Orada belli bir kişiyi seçmeyin deniyor" demesi üzerine, "Mantığı zorlamayın" ifadesini kullandı.
 
Eyüp Fatsa, "Seçimle alakalı yasal, anayasal bir engel var mı ya da bu ismin cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde bir engel var mı?" diye sordu.

CNNTurk



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs