En Sıcak Konular

Yanlış medyayı suçladı

24 Kasım 2010 08:55 tsi
Yanlış medyayı suçladı Kılıçdaroğlu’nun grup gündeminde de CHP-BDP ittifakına yönelik tartışma vardı. CHP üzerinde oyunlar oynandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ittifak haberlerinin hükümete yakınlığıyla bilinen ‘yandaş’ medya tarafından yapıldığını iddia etti. O

İttifak tartışmalarının suçlusunu buldu: Hükümete yakın medya! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup gündeminde de CHP-BDP ittifakına yönelik tartışma vardı.

CHP üzerinde oyunlar oynandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ittifak haberlerinin hükümete yakınlığıyla bilinen ‘yandaş’ medya tarafından yapıldığını iddia etti. Oysa ittifak haberleri ilk CHP’ye yakın gazetelerde çıkmıştı.

İLK ADIMLAR PARİS’TE

İttifakla ilgili ilk haber Sosyalist Enternasyonel için Paris’te bulunan Kılıçdaroğlu ve BDP lideri Selahattin Demirtaş’la ilgili Milliyet gazetesinde yer alan yazar Aslı Aydıntaşbaş’ın 16 Kasım tarihli analiziydi. Aydıntaşbaş, BDP’nin sol ittifak teklifini ve CHP’nin bu teklife nasıl baktığını yazmıştı.

BATUM’DAN SONRA DEĞER

İttifak haberleri BDP’nin CHP’ye yaptığı bayram ziyaretinde tekrar gündeme gelmiş ve CHP’li Süheyl Batum’un, “Bütün parti ve görüşlerle işbirliği yaparız” sözleri  yeşil olarak değerlendirilmişti. Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer’in, “Bölgedeki il ve ilçe teşkilatlarımızın CHP-BDP ittifakına sıcak baktığını söyleyebilirim” çıkışı ve Diyarbakır’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun “CHP’nin Kürtlere aşkı ölmez” sözleri de CHP’nin ittifaka sıcak baktığı şeklinde değerlendirilmişti. Bu açıklamaları Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri de sayfalarına taşımıştı.

Canlı fırça

CNN Türk’te CHP-BDP ittifakının tartışıldığı programda CHP Parti Meclis Üyesi Korkmaz Karaca, Selahattin Demirtaş’a yönelik “CHP’nin ismini ağzına alırken abdest al” deyince CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin telefonla adeta canlı yayını basarak, “Sana kim CHP adına konuşma yetkisi verdi?” dedi. Karaca’nın cevabı da ilginç oldu: “Başka partililer konuştu. Ben üvey evlat mıyım?”

İşbirliğine hazırız

CHP GENEL SEKRETERİ SÜHEYL BATUM (17 KASIM 2010): Türkiye’de cumhuriyetin yeni baştan oluşturulması gerekiyor. Ülkedeki eşitsizlikleri giderecek bütün parti ve görüşlerle işbirliği yaparız.

Teşkilatımız sıcak bakıyor

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MESUT DEĞER (19 KASIM 2010): Bölgedeki il ve ilçe teşkilatlarımızın CHP-BDP ittifakına sıcak baktığını söyleyebilirim. Bütün sol partilerin CHP çatısı altında iktidar olmaları lazım. 

star



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs