En Sıcak Konular

Çiller ailesinin yeni projesi

24 Kasım 2010 08:41 tsi
Türkiye siyasi tarihinin unutulmaz ismi Tansu Çiller ve eşi yeni projeleri için kolları sıvadı.

DYP'nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in kurduğu ve oğullarının yönettiği Mitaş Gayrimenkul, Uskumruköy'de 20 milyon dolar büyüklüğünde konut projesi işine girdi. 3. köprü güzergahındaki arazi 20 yıldır Çiller ailesinin elinde bulunuyordu. Şirketin yeni butik projeleri de yolda…

Siyaset dünyasından çekilen, DYP'nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller, konut sektörüne girdi. Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller ile birlikte kurduğu ve daha önce turizm sektöründe faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding iştiraki Mitaş Gayrimenkul Uskumruköy'de Parkone isimli 44 villalık butik bir projeye başlıyor. Oğulları Berk ve Mert Çiller'in yönetiminde bulunduğu şirketin ilk konut projesi 20 milyon dolar büyüklüğünde. Aralık ayında inşaatı başlayacak ve 24 ay sonra teslim edilecek projede fiyatlar 359 bin ile 772 bin dolar arasında değişiyor.

Yeni projeler yolda

85 birimden oluşan projenin ilk etabında 44 villa yapılıyor. Projede metrekare fiyatları bin 900 ile 2 bin 800 dolar arasında seyrediyor. Mimari açıdan bölgenin en farklı projeleri arasında yer alacak olan ParkONE'nin 12 bin metrekareye yayılan yeşil alan içinde bulunan sosyal tesislerinde yüzme havuzu, hamam, sauna, yoga pilates stüdyosu, GYM, çocuk oyun kulubü, tenis kortu ve cafe-restoran yer alacak. Elinde 160 dönümlük arsa stoğu bulunan şirketin bundan sonra da butik tarzında iddialı işlere imza atmaya hazırlanıyor.

3. köprü güzergahında

Doğayla içiçe olan projenin Swisotel'de düzenlenen tanıtım toplantısına projenin satış koordinatörü Emrah Ercan, Mitaş Gayrimenkul Finans Koordinatörü Bekir Aykaç, mimar Kaan Çetinkaya ve satışına aracılık eden Avrupa PY Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray katılırken, şirket ortaklarından kimsenin bulunmaması dikkat çekti. Bekir Aykaç "Biz daha çok kurumsal kimliğimizle ortaya çıkmak istiyoruz. Aile isminden ve kendi grubumuzdan çok yaptığımız işlerle ön plana çıkmak istiyoruz'' diye konuştu.

Yeni yapılacak olan 3. köprü güzergahında yer alan 30 dönümlük arazi, 20 yıldır Çiller ailesinin elinde bulunuyor. Emrah Ercan, bugüne kadar kat karşılığı konut üretimi yapan grubun sahip olduğu arsaları değerlendirmek üzere markalı konut üretimi yapma kararı aldığını belirterek ParkONE projesinin de markalı projelerinin ilki olduğunu söyledi. Ercan "3. köprü güzergahının belirlenmesi ve Eczacıbaşı'nın projesinin hayata geçmesiyle birlikte bölgenin var olan potansiyeli daha da arttı. Bizim açımızdan yatırım yapmak için doğru zaman olduğuna inandık" dedi.

11 villa satıldı

Proje daha basına tanıtılmadan 11 villanın satıldığını belirten Ediz Giray, "Bu proje uzun soluklu bir seyahatin başlangıcı. Biz Sarıyer'i önemsiyoruz" dedi. Şirket olarak 4-5 yıl içinde yapacakları projelerle Mitaş Gayrimenkul'un önde gelen inşaat markalarından biri olacağını anlatan Giray, bu projede B+ ve A diye nitelenen yüksek gelir grubu müşterileri hedeflediklerini açıkladı.

bugün



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs