En Sıcak Konular

Baydemir: Herkes beni eleştirebilir

23 Kasım 2010 15:11 tsi
Baydemir: Herkes beni eleştirebilir Bir kaç gündür sessizliğini koruyan Baydemir, bugün iddialara yanıt verdi ve ''Herkes beni eleştirme hakkına sahiptir'' dedi.

Geçtiğimiz hafta avukatlarıyla görüşen Öcalan’ın “Silahlı mücadele miadını doldurdu” diyen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir için ''Özeleştiri versin. İstifa etsin gitsin AK Parti'ye üye olsun'' dediği iddia edildi. Öcalan'ın açıklamaları ''Baydemir'in üstü çizildi'' yorumlarına neden oldu.BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da ''Baydemir görevinin başındadır'' ifadelerini kullanarak Baydemir'e sahip çıktı.

Öcalan’ın avukatlarıyla son görüşmesinde, ‘Temel önceliğimiz silahların bir an önce susmasıdır’ açıklamaları nedeniyle sert dille eleştirdiği belirtilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir’in partisinden istifa ettiği ancak istifanın kabul edilmediği ileri sürüldü.

Öcalan’ın ‘ya istifa etmesini’ ya da ‘özeleştiri yapmasını’ istediği ileri sürülen Osman Baydemir, bugün bir zirveye katılmak için İstanbul’a geldi. Baydemir’in İstanbul’da bir dizi görüşmelerde bulunarak karar noktasına geldiği belirtildi. İddiaya göre Osman Baydemir, yakın çevresine istifa edeceğini söyledi ve ardından da BDP Genel Merkezi’ne hazırladığı istifa dilekçesini sundu. Ancak, parti yöneticilerinin henüz bu istifayı kabul etmediği ileri sürüldü.

Baydemir’in bu istifa girişiminden sonra İstanbul’da parti ve örgüt üzerinde etkisi olan bazı kişilerle de görüştüğü, onrların da kendisine ‘istifa’ yerine ‘öz eleştiri’ yapmasını söylediği kaydedildi.

BAYDEMİR: HERKES BENİ ELEŞTİRME HAKKINA SAHİPTİR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İstanbul'da katıldığı konferans sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstifa tartışmalarının sorulması üzerine Baydemir, "Değerlendirme yapmam doğru, şık değil. İki temel mesajım var. Eleştiri hakkı kutsaldır, herkes beni eleştirme hakkına sahiptir ama herkes. Dolayısıyla ben şu an basındaki tartışmaları gereğinden fazla abartılı buluyorum. Açıkcasını söylemek gerekirse bunu da manidar buluyorum. Neden bu kadar büyük bir abartı var. Görüşler ve kanaatler bir gecede oluşmaz. Görüşler ve kanaatler bir gecede değiştirilmez. Fikirler bir gecede oluşmaz ve bir gecede değişmez. Ancak benim ifade ettiğim her görüşe karşı, her fikre karşı, her temenniye karşı, her çağrıya karşı, herkesin beni eleştirmesi en doğal hakkıdır. Mensubu olduğum siyaset kültürümüzde de eleştiri kaçınılmazdır. Eleştiri dostluktur eleştiri güç vermektir" dedi.

BAYDEMİR NE DEMİŞTİ?

Baydemir ile Öcalan’ı karşı karşıya getiren olay 1 Kasım günü Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Mark E. Bailey’in ziyaretiyle başladı. Baydemir, kendisini makamında ziyaret eden Bailey’e, 21’inci yüzyılda silahın rolünü tamamladığını, sorunların çözümünde silahın bir araç olma özelliğini yetirdiğini belirterek şöyle dedi:

“Bütün sorunların çözüm yöntemi sadece diyalog, müzakere ve istişare olmalıdır. Kürt sorunu özelinde şiddet ve silahın yani askeri operasyon ve silahlı eylemin Kürt sorununun çözümünü tam tersine zorlaştırıyor. Dolayısıyla bizim temel önceliğimiz, temel duruşumuz, silahların bir an önce susmasıdır. Silahların bir daha konuşmaması için diyalog ve istişarenin başlamasıdır. Hepimize düşen silahların nasıl çözüm yöntemi dışına çıkarabilmenin üzerinde yoğunlaşmamız ve onun üzerinde formüller üretmek olmalıdır. Hem hükümetin, hem devlet kurumlarının aynı zamanda uluslararası kurumların silahın yöntem dışına çıkarılması için cesaretlendirici, teşvik edici, motive edici çaba içerisinde olması lazım.”

Hürriyet



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,485 µs