En Sıcak Konular

"Sezer MGK'da konuşmadı!"

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhurbaşkanı Sezer'in "rejim hiç bu kadar tehdit altında olmadı" sözleri Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü rahatsız etti. Benzer konularla ilgili konuşmayı pek tercih etmeyen bakan, bakın Sezer'e nasıl sitem etti...

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Rejimin tarihinde en büyük tehlikede olduğu hususu, gündemi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen Milli Güvenlik Kurulu'nda bu şekliyle ne gündeme getirilmiştir, ne de ifade edilmiştir'' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gönül, "Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladı. Sizin de isminiz geçiyordu, bu yönde başvurunuz olacak mı?" sorusunu, "Başladı mı? İyi sizden öğrenmiş oldum. Başka bir sorunuz var mı arkadaşlar?" diye yanıtladı.
 
Gönül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veda konuşmasıyla ilgili olarak da, "Cumhurbaşkanı'nın veda konuşmasına cevap verecek değilim. Çünkü gerekmez ve cevap vermesi gerekenler cevap verdiler" dedi.
 
Ancak iki konuya işaret etmek gerektiğini belirten Gönül, "Birisi rejimin tehlikede olması, diğeri ise ülkenin tehdit altında bulunması. Milli Savunma Bakanlığı elbette her iki konuyla yakından alakalıdır... Rejimin tarihinde en büyük tehlikede olduğu hususu, gündemi sayın Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen Milli Güvenlik Kurulu'nda bu şekliyle ne gündeme getirilmiştir, ne de ifade edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın emrinde Devlet Denetleme Kurulu var. Bu kurulun da böyle bir konuyu inceleyip, rapor halinde MGK'ya getirdiği yönünde herhangi bir bilgimiz yok" dedi.
 
Bakan Gönül, Sezer'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tehditleri karşılaması ve savaşa hazırlanması konusunda da, 4.5 yıllık süre zarfında kendisinden herhangi bir bilgi almadığını kaydetti.
 
Bu tehditlerin asgariye inmesi için NATO makamlarıyla ve diğer makamlarla sık sık görüştüğünü söyleyen Vecdi Gönül, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu devlet başkanlarıyla tehditlerin azaltılması için herhangi bir görüşme yaptığı da bizim bilgimiz dahilinde değildir" diye konuştu.
 
CNNTurk



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs