En Sıcak Konular

CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşuyor

23 Kasım 2010 13:39 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'ın din sömürüsü yaptığını söyledi. Süleymaniye'deki konuşmasını eleştirdiği Başbakan'ın istismarcı olduğunu iddia etti.

Bir sürü gezilerimiz oldu. Ben Diyarbakır'a gittim neden gitti diye merak edenler oldu. Ben CHP'yi iktidara taşımak için gittim. Bütün yurttaşların CHP altında yeri vardır. Bizö birilerinin yaptığı gibi dini etnik kimliği siyasete alet etmiyoruz.

İnsanı insan olarak görüp başımızın tacı diyoruz... Bayramınızı tebrik ediyorum. Sorunları ve acıları olan evler vardı. Onların acılarını paylaşıyoruz. Bu süreçte dikkatimizi çeken bir konu daha var.

Uzun tatillere denk gelince hep uyarılır ama maalesef her uzun tatilden sonra yurttaşımız trafik canavarının kurbanı oluyor. Bu acı tablo bugünün tablosu değil. Bizim bu tabloyu iyi tahlil etmemiz lazım.

Yasaya göre Başbakan'ın üst kurulu toplaması gerekiyor. Bu toplanmayabilir ama önemli olan şu. Bir ülke parlementosu yasa çıkarırsa gereğini yerine getirmek Başbakan'ın görevidir. O kadar can kaybından sonra neden Başbakan o kadar duble yol da yaptık neden bu kadar ölüm oluyor demeli.

Sayın Başbakan görevini yapmıyor ama din istismarını çok iyi yapıyor. Hatırlayın bir camide vatandaşı ziyaret etmiş neler demişti. Süleymaniye Camii'ni açıyorsunuz. Orada afişler, promosyonlar vs var. Şimdi bu yapılan hareket doğru mu yanlış mı? Önce buna karar verin. Allah ile kul arasına kimsenin giremeyeceğini biliyorsak bu yanlış bir olay. Kutsal mekanlar herkes içindir. Ama bunların yapmayacakları istismar etmeyecekleri hiçbir şey yok.

Bİrçok cami türbe tadil ediliyor güzel şey yapılıyor. Fakat yapılan birçok işte cami onarımında yolsuzluklar var. Bitirilmeden paralar alınmış. Biz inançlara insanımıza saygılıyız. İnsanımızın değerlerine saygılıyız. Bunlar para için koltuk için her şeyi satmaya hazırız. Kadıköy'de cami yeri yerine rezidanslar yapılıyor. Bunu CHP'li belediye yapsa idi yeri göğü inletiyorlardı.

Bunlar inanca saygılı değil. Ahmed Arif'in dediği gibi bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlar... Meclis'te olmadığı halde pusula gönderen vekil sayısı 65. Millet seni buraya neden gönderdi çalış diye. Çalışacaksın ve o yüksek aylığı almaya hak edeceksin. İstenirse o vekilleri açıklarız. Tutanaklarda var. Beyefendi Hac'da oyu Ankara'da kullanılıyor. Herkese ahlak dersi veren Başbakan var bunla ilgili konuştu mu?

 

ayrıntılar gelecek

Haber7

 



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs