En Sıcak Konular

Erdoğan: Şunu merak ediyoruz, acaba...

23 Kasım 2010 13:27 tsi
Başbakan Erdoğan, "AK Parti" Meclis Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramını kutladı, Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerini yineledi.

Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde eğitim alanında yapılanlara değinerek, şimdi Fatih Projesi ilebilgisayarteknolojisinin sınıflara girdiğini belirtti ve ''Artık kara tahtaya veda ediyoruz'' diye konuştu. Erdoğan, ilk etapta 608 bin öğretmenin de ileri teknoloji konusunda hizmet içi eğitime alınacağını dile getirdi.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan,CHPve MHP'nin daha önce iktidar ortağı olduğunu, ''Eğitim konusunda hiçbir politikaları bulunmadığını'' söyledi. ''CHP'nin eğitim politikası ikna odalarıdır'' diyen Erdoğan, CHP'nin eğitim ve demokratikleşme konusundaki tutumunu eleştirdi.

''CHP ve BDP'nin nasıl bir ilişki içerisine gireceklerini halkımız merak ediyor'' diyen Erdoğan,Anayasa değişikliğisürecinde CHP ve BDP'nin tutumunun ''örtüştüğü'' görüşünü dile getirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Seçime girebilmek için, barajı geçebilmek için her yol mübahtır anlayışı kimseye fayda sağlamaz. Siyaset ilkeli olmayı, dürüst olmayı, tutarlı olmayı gerektirir. Milli değerlere yaklaşım, inanç özgürlüğü, laiklik, Sosyalist Enternasyonal gibi konularda iki partinin üst yönetiminin zaten örtüştüğünü zaten biliyoruz. Ama biz şunu da merak ediyoruz. Acaba, CHP, BDP'nin Paris'te Sosyalist Enternasyonalde terör örgütünü meşrulaştırma girişimlerine nasıl bakıyor, bunu nasıl değerlendiriyor. Acaba, BDP, CHP'nin Ergenekon avukatlığı konusunda ne düşünüyor.''

''AK Parti Diyarbakır'a gidip farklı, İzmir'de gidip farklı konuşmuyor'' diyen Erdoğan, partisinin her zaman milletin diliyle konuştuğunu ve milletin diliyle konuşacağını söyledi. Erdoğan, partisinin Türkiye'yi geliştirirken, dönüştürürken aslında siyaseti de dönüştürdüğünü dile getirdi.

Erdoğan, siyaseti bir halkla ilişkiler, imaj çalışması olarak değil, halkın sorunlarına çözüm olarak gördüklerini ifade ederek, ''Biz bu aziz milletle çıkar birliği değil, gönül birliği, kader birliği yaptık'' dedi.

 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs