En Sıcak Konular

Sahte bomba Almanya ile Namibya arasını gerdi

23 Kasım 2010 13:27 tsi
Namibya’da yapılan sahte bomba paketi testine Almanlar katılmadıklarını söylüyorlar, Namibya ise aksini iddia ediyor

Namibya’da Alman büyükelçilik yetkilileri, medyada çıkan haberlerin aksine Windhuk’taki havaalanında yapılan sahte bomba paketi testine katılmadıklarını açıkladılar. Alman büyükelçi Egon Kochanke Pazartesi günü, Hosea Kutako havaalanında Alman görevlilerin güvenlik tatbikatı yapmadıklarını söyledi.

Namibya’da yayınlanan bir gazetede verilen haberde, Namibya’lı bir milletvekili kaynak verilerek havaalanında Almanların sahte bir bomba ile test yaptıklarını bildirmiş ve bu durumu ‘sorumsuzca’ ve ‘saygısızca’ bir hareket olarak nitelemişti. Bunun üzerine Alman büyükelçi Kochanke, derhal bir açıklama yaparak, Almanya’nın bu teste katılmadığını, bu olaya açıklık getirilmesi için derhal yardım ettiklerini belirtti. Namibya Dışişleri bakanlığı da büyükelçiye Almanya’nın suçlanmayacağını temin etmiş.

Geçen hafta Çarşamba günü Windhuk’taki havaalanında Münih’e gidecek uçakta şüpheli bir paket bulunmuş ve bunun daha sonra profesyonel bir şekilde hazırlanmış ve güvenlik testinde kullanılan sahte bir bomba paketi olduğu anlaşılmıştı.

Havaalanında çalışan güvenlik görevlilerinden biri sahte bomba paketini koyduğunu itiraf etti. Ancak niçin bunu yaptığını henüz açıklamadı. Nehemia Shafuda isimli güvenlik görevlisi uçuş güvenliği kanununu çiğnediği için Windhuk’ta yargılanacak.

Namibya Emniyet Genel müdürü Sebastian Haitota Ndeitunga, ülkelerinin anti terör tatbikat yeri olmadığını, bağımsız bir ülke olduklarını ve bu şekildeki ‘şakaları’ kaldıramayacaklarını söyledi. Turizm ülkesi Namibya bu tür skandallardan dolayı ülkesinin itibar kaybetmesinden endişe ediyor.



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs