En Sıcak Konular

TSK'nın fişlediği peşmergeler...

0 0 0000 00:00 tsi
TSK'nın fişlediği peşmergeler... Kerkük-Musul’a yerleştirildiği iddia edilen Amerikan askerlerinin uyruğu ne?.. 10 yıl önce bu askerlerin fotoğraflarını ve parmak izlerini hangi ülke aldı? Bu soruların oldukça ilginç yanıtları garip ama tehlikeli bir teorinin ortaya çıkmasına neden

Kuzey Irak’a ilişkin peşmerge ve ABD planının yeni versiyonlarından biri, kısa süre öncesine kadar, bu bölgeye Amerikan kuvvetleri ve üslerinin kurulmasıydı. Ancak bölgenin sözde tek huzurlu bölgesi olan Kuzey Irak’a bu yapılanmalırın ve insanların taşınmasının, tüm ülkeyi kavuran terör dalgasını da peşi sıra sürükleyeceği korkusu, bu operasyonu “şimdilik” erteledi.

Ancak daha tehlikeli bir başkasını akıllara getirmiş olmalı ki, Kerkük ve Musul’un “kürtleştirme” porjesi bağlamında benzer bir ayak oyunu tekrarlanıyor. Buna göre Kerkük ve Musul’a Amerikan üniformalı askerler yerleştiriliyor.

Üniforma Amerikalı ama…

Bölgeye yerleştirildiği iddia edilen, hatta bazı kaynaklara göre bu yönde “kesin bilgiler” bu askerlerin taşıdığı ünformalar ABD askerlerine ait ama bedenler değil! Üstelik bu askerler bölgede yeni de değil, hatta bölgenin en güçlü ülkesi için son derece tanıdık.

Tanıdık ama nereli ve kim oldukları biraz karışık. Bu askerler Iraklı!.. Ama Kürt. Yani Irak kürdü. Bundan yaklaşık 10 yıl önce, 1996 yılında Kuzey Irak’ı terk etmek zorunda kalan, Amerikalılar tarafından “Guam Adası”na götürülen peşmergeler.

Ya da daha iyi hatırlanması açısından, o zaman haklarında “CIA peşmergesi” denilen kişiler. Yani CIA tarafından eğitilmek üzere Guam’a götürülüp eğitimi “tamamlanan” bu Kürtler şimdi geriye dönüyor!

Türkiye isim isim biliyor!

Peki bu Iraklı Kürtler kim? Bu sorunun yanıtını ABD ile birlikte en iyi-tek tek-bilen ülke Türkiye. Çünkü o yıl içinde bu Peşmergeleri ABD’ye Türkiye teslim etti ama bundan önce herbirinin fotograflarını çekip, parmak izlerini alarak bir anlamda fişledi.

Bu durum Ankara’nın peşmergelerin bir süre sonra yeniden bölgeye dönerek sorun çıkarabileceklerini çok önceden kestirdiğini de gösteriyor. Ancak o zaman fark edildi mi bilinmez, bu peşmergelere ilişkin bir başka iddia daha bulunuyor.

Yahudi kürtler...

O da bu Kürtlerin, Irak’ta yüzyıllardır bulunan ve varlıkları konusunda hemen hiçbir şüphe bulunmayan “Kürt-Yahudileri” olduğu! Kısaca bu peşmergeler “Irak’ın son Yahudileri” olarak yeniden bölgeye dönüyorlar. Üstelik birden çok amaca hizmet etmek üzere.

“Iraklı Kürt Yahudisi peşmergeler”, bir yandan Musul-Kerkük’ün nüfus değiştirilmesine katkıda bulunacaklar, bir yandan Amerikan üniformasının içine sığınarak bölge ülkelerinin müdehalelerini önleyecek, bir yandan da bin yıllık Yahudi geçmişleriyle, Kuzey Irak’taki etkinliği başından beri tartışmalara neden olan İsrail’in önemli bir ayağını oluşturacak…

İddialar böyle… CIA operasyonu da zaten böyle olur!




Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs