En Sıcak Konular

Sözleşmeli askerlikte yeni gelişme

23 Kasım 2010 11:14 tsi
Milli Savunma Bakanı Gönül, sözleşmeli askerlik çalışmasıyla ilgili bir açıklamda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, polislerin askerlikten muaf tutulması konusundaki çalışmayla ilgili olarak ''Henüz İçişleri Bakanlığımızdan bize görüş bildirebileceğimiz teklif gelmedi ama dün akşam dahi beraber fikri çalışma yaptık, görüş alışverişinde bulunduk ama henüz yazıya dökülmüş değil'' dedi.

Bakan Gönül, Milli Savunma Bakanlığında Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ulusal Savunma ve Eski Muharipler Bakanı Charles Mwando Nsimba ve beraberindeki heyetle görüşmesi sırasında basın mensuplarının askerlikle ilgili çalışmalara ilişkin sorularını yanıtladı.

Polislerin askerlikten muaf tutulmasına yönelik çalışmayla ilgili son durumun sorulması üzerine Bakan Gönül, ''Henüz İçişleri Bakanlığımızdan bize görüş bildirebileceğimiz bir teklif gelmedi ama dün akşam dahi beraber fikri çalışma yaptık, görüş alışverişinde bulunduk ama henüz yazıya dökülmüş değil. Tabii bir kanun olabilmesi için bir metin çıkması lazım, bakanlıkların görüşlerinin alınması lazım'' diye konuştu.

Bakan Gönül, sözleşmeli er uygulaması konusundaki soruya ise ''Bir tasarı ortaya çıktı fakat meclis gündemi sebebiyle bunu biraz daha kısaltmaya çalışıyoruz. Çünkü meclisin gündemi çok yoğun. Çok uzun maddeler vardı, onları biraz daha kısaltarak meclisin gündemine uygun hale getirmeye çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

''İTHAM DEĞİL TESPİT''

Vecdi Gönül, bedelli askerlik konusunda ''lobi bulunduğu'' şeklindeki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

''Bugün söylediklerim eski söylediklerimin aynısıdır, yeni bir şey söylemedim ancak milletvekillerimize yüzlerce mesaj geliyor, mektup geliyor o sebeple bir lobi dedim. Lobi, tabii demokratik, özellikle parlamenter rejimlerde çok meşru bir şeydir yani o bir itham değil tespitten ibarettir. Her menfaat grubunun, aynı düşüncede olan insanların lobi kurmasından daha tabii bir şey olmamaz.''

 



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,540 µs