En Sıcak Konular

Bahçeli hükümeti topa tuttu

23 Kasım 2010 11:05 tsi
Bahçeli hükümeti topa tuttu MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

İnsan hayatının değersiz olmadığını göstermek için iktidarın düşünmesi ve faaliyete geçmesi gerekmektedir. Duble yol yapmakla övünen iktidarın yollarda meydana gelen kazaların azalması için harekete geçmesini bekliyoruz.

 

Yarın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayacağız. Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verilmesinin 82. yılını kutlayacağız. Öğretmenlerin özverili çalışmalarını her fırsatta takdir etmek hepimize düşen en önemli sorumluluklarımızdan olmalıdır.

 

Milli kimliğin oluşmasında, millet bilincinin anlaşılmasında öğretmenlerin önemli bir işlevi vardı. Kısıtlı imkanlar içerisinde çocuklarımızı geleceğe yetiştiren öğretmenlerimiz takdire şayandır.

 

Öğretmenlerimizin ekonomik sıkıntı içerisinde olması iktidarın utancıdır, iktidarın ayıbıdır. Öğretmenlerimiz ekonomik bir çıkmaz içerisindedir. Öğretmenlerin sorunlarına çözüm bulunmazsa gelecekleri tehlike altında olacaktır.

 

Eğer millet olarak sorunlar yumağını çözemiyorsak, kendi kaderine bırakılan öğretmenlerimizin kendi hallerine bırakıldığı aşikardır.

 

Her yıl yeniden ele alınan sınav ve yönetmelikler, öğretmenlerimizi sıkan ve bunaltan sorunlar olmuştur

 

Eğitimin milli niteliği aşındırılmıştır. Eğitim sistemini yaz boz tahtasına çeviren AKP, çözümsüz bir yapıyı hayata geçirmek için uğraşmaktadırlar.

 

AKP ile birlikte sorunları çözmek mümkün değildir. Sürgünler, görevden alınmalar öğretmenlerin yaşadığı dramlar arasındadır. Dışlanan, hakarete maruz kalan, düşünce ve milli duruşlarından dolayı suçlanan öğretmenlerimizin haklarını arayacağız

 

Öğretmenler vatan ve millet sevgisinden dolayı dışlanmaktadırlar. Öğretmenler için önerilerimiz şunlar. Sözleşmeli öğretmenlik sorunlarının çözülmesi. Karşılaştıkları zorlukların bertaraf edilmesi. Lojman imkanlarının sağlanması. Öğretmenler için yapılacak düzenlemelerin arkasında duracağız.

 

18 Kasım 2010 tarihi itibariyle AKP'nin 8. yılı dolmuştur. Bu sürede 58-59-60. Cumhuriyet hükümetleri AKP tarafından kurulmuştur. 8 yıl çok uzun bir süredir. Bu süre sorunların çözülmesi için elverişli bir zamandı.

 

AKP görevini layığıyla yerine getirememiştir. Seçimlerin öncesi ve sonrasında sağduyulu bir Türkiye olacağını iddia etmesine rağmen bu gerçekleşmemiştir.

 

AKP hükümeti her alandaki başarısızlığını halka ödetmiştir. AKP ile geçen seneler milletimizi umutsuzluğa sürüklemiştir. Kurumlar kavgalı ve gerilimli, halk mutsuz bir hale gelmiştir. AKP ile demokrasi, özgürlük gibi olumlu kavramlar asıl anlamlarında uzaklaştırılmıştır, istismar edilmiştir

 

Türkiye'nin AKP ile deyimi yerindeyse çivisi çıkmıştır. İddialarıyla yaptıkları arasında çelişki olan iktidar gerçekleri saklamıştır.

 

8 yıldır Ermeni kiliseleri onarılmış, inançlarımıza güveniyoruz sözleriyle patrikhane övülmüş, ruhban okulu için çalışmalara başlanmış, peşmerge reisleri kırmızı halılarla karşılanmış, AB'nin talimatlarına boyun eğilmiş, başörtüsü istismar edilmiş, teröristler davullarla karşılanmış, imralı canavarıyla masaya oturulmuş, medya baskı altına alınmış, iş alemi sindirilmiş, siyasi haciz altına alınmış, sizden bizden ayrımı hayat bulmuştur.

 

İktidarın hafızalarda kalan özellikleri bunlardır. Bunların çok daha fazlası vardır.  Milletimizin hiç şahit olmadığı rezilliklere maruz kalmıştır.  Milletimiz bu iktidarla otuz altıya bölünmüştür.


Milletimiz 36'ya bölündü, mahalli düzeydeki bir dil Türkçe'nin karşısına çıkmıştır. AKP İktidarı kaos yaratmıştır. "Beraber yürüdük biz bu yollarda" sözleriyle millet kandırılmıştır. Yeni ekonomik ufuklar belirlenememiştir. Vatandaşlarımızın hayat standartları azalmıştır. Büyüme ve kalkınma sadece sözde kalmıştır.

Ülkemizin ekonomik düzeyde 20. olmasıyla iftihar edilmiş, ama insan haklarında çok geri olmamız iktidarı hiç etkilememiştir. Her zemin çatışma ortamına çevrilmiştir. Belirsizlik sarmalı, korku girdabı, kavga ortamı gelişmiştir. Siyasi hayat gerçeklerle bağını kesti ve yalanın talanın merkezine dönüştü. AKP hükümetleri döneminde milletimize verilen sözler tutulmamıştır.

2002 seçimleri öncesinde meydanlarda sesini duyuran AKP'nin sırları ortaya çıkmıştır. Başbakan Erdoğan ve yol arkadaşları milletimizin beklentilerine çözüm bulamadı. AKP ülkemizi soymak ve tek başına iktidar olmak istemiştir ve bunda başarılı olmuştur PKK açılımının başlatılması için AKP'nin işbaşına gelmesi istenmiştir.

Hürriyet



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs