En Sıcak Konular

Tunceli'de uzman çavuşu şehit eden 11 terörist öldürüldü

0 0 0000 00:00 tsi
TUNCELİ'nin Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçelerinin kırsal kesiminde dün akşam Uzman Çavuş Ahmet Güngör'ü şehit ederek, 1 eri yaralayan yaklaşık 20 kişilik PKK'lı gruptaki 11 terörist öldürüldü.

Diğer teröristler Aliboğazı mevkiinde sıkıştırılırken, aralıklarla çatışmanın devam ettiği bildirildi. Teröristlerin şehit ettiği Güngör’ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Mersin'e gönderildi.

Güvenlik güçleri, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri kırsal kesiminde başlattığı kapsamlı operasyonda dün akşam saatlerinde bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Tunceli'nin kırsal kesiminde kıstırılan PKK'lı teröristlere ‘teslim ol' çağrısı yapıldı. Çağrıya ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, Uzman Çavuş Ahmet Güngör şehit olurken, 1 er de yaralandı. Bölgeye gece helikopterlerle komando timleri sevk edilirken, kapsamlı operasyon başlatıldı.

Teröristlerin bulunduğu bölgelere günün ilk ışıkları ile birlikte kapsamlı sürdürülen Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın kontrolündeki operasyona, Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugayı, Hozat 51'inci Motorlu Tugay Komutanlığı, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Elazığ Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel birlikler de katılarak destek verdi. PKK'lı teröristlerin özellikle kış aylarında barındığı ve yaklaşık 150 teröristin bulunduğu bölgeye yapılan operasyonda yaklaşık 20 kişilik grubun Aliboğazı Mevkii'nde kıstırıldığı bildirildi. Bölgede dün geceden bu yana süren çatışmalarda öldürülen terörist sayısı 11'e ulaşırken, yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Tunceli'de yaklaşık 350 teröristin bulunduğu tahmin edilirken, operasyonların Hozat, Pertek, Nazimiye, Pülümür Mazgirt ve Çemişgezek İlçelerinin kırsal kesimleri ile Kutuderesi ve Ahpanos Vadisi'nde yer yer 1 metreyi bulan kar kalınlığında devam ediyor.

PKK’lı teröristlerin şehit ettiği Uzman Çavuş Ahmet Güngör için bu sabah Elazığ Askeri Hastanesi'nde tören düzenledi. Törene, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Ergülmez, Emniyet Müdürü Mehmet Tekin ve askeri yetkililer katıldı. Törenin ardından şehit uzman çavuş Güngör’ün cenazesi ambülansla Mersin’e gönderildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Tunceli’de terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yaralanan ve getirildiği Elazığ’da şehit olan uzman çavuş Ahmet Güngör için Elazığ Asker Hastanesinde tören düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Tunceli kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan uzman çavuş Güngor, helikopterle Elazığ Asker Hastanesine getirildi. Yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan şehit asker için hastane bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Ergülmez, Emniyet Müdürü Mehmet Tekin ve askeri erkan katıldı.

Törenin ardından şehit uzman çavuş Güngör’ün cenazesi ambülansla Mersin’e gönderildi.

Milliyet



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,434 µs