En Sıcak Konular

Rahibe afişine disiplin işlemiyor

23 Kasım 2010 09:08 tsi
Rahibe afişine disiplin işlemiyor
CHP'de işleyen disiplin süreci akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor...

CHP referandumda ‘evet’ diyeceğini açıklayanlara bir hafta içinde ceza verirken, astırdığı afişlerde başörtülüleri rahibelere benzeten Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci için ise 3 aydır soruşturma sürdürülüyor.

Anayasa referandumunda evet oyu vereceğini açıklayanAnkaraMilletvekli Eşref Erdem ile Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu’nu üç günde ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk eden CHP, referandum öncesinde sokakları başörtülü kadınları rahibeye benzeten Avcılar Belediye Başkanı için 83 gündürdür karar alamadı. ‘Rahibe afişi’ni araştırma komisyonunun hala araştırmada olduğu belirtilirken,CHPAvcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci “Benim bilgim yok ki bilgim olursa fikrim de olur” dedi.

BAŞKAN MEMİOĞLU’NA 3 GÜNDE CEZA ÇIKTI

Başbakan Erdoğan’ın 24 Temmuz’da Bingöl’deki anayasa referandumuna evet mitingine başında evet yazılı şapka ile katılarak “Sadece kendim değil, çevremdeki insanların da evet oyu vermesi için çalışacağım” diye konuşan Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Ş. Memioğlu için süreç çok hızlı gelişti.

Memimoğlu, bu açıklamasından üç gün sonra 27 Temmuz’da YDK’ya sevkedildi. 17 Eylül’de de Memmioğlu’na 20 gün kınama cezası verildi. CHP’nin eski milletvekili Eşref Erdem de 1 Ağustos’ta ‘evet’ diyeceğini açıkladıktan 3 gün sonra YDK’ya sevkedildi. Erdem kararı beklemeden 9 Ağustos’ta partisinden istifa etti.

RAHİBE AFİŞİ 83 GÜNDÜR ‘ARAŞTIRILIYOR’

Anayasa referandumu öncesinde Avcılar’daki bilboardları evet diyenlerin neden evet dediği konusunda “Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için” şeklideki ifadelerde donatan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci için disiplin süreci 83 gün önce başladı.

Sürecin son aşamasında afişle ilgili YDK’da dinlenen Değirmenci’nin ifadeleri doğrultusunda İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar’ın da dinlenmesi bekleniyor. 7 ay sonra gerçekleşecek genel seçimler öncesinde CHP’de İstanbul İl Başkanı’nın ihraç edilmeyeceği, Değirmenci’nin de ihraç yerine kınama cezası alacağı belirtiliyor.

BİLGİM DE YOK FİKRİM DE YOK

Anayasa referandumunun propoganda süresince en çok tartışılan olaylardan birini de CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci imza atmıştı. Değirmenci’nin astırdığı referanduma hayır afişlerinde başörtülüler rahibelere benzetilmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, olayı provokasyon olarak değerlendirmiş İçişleri Bakanlığı’nın failleri bir an önce bulmasını istemişti.

Ancak daha sonra afişlerin Değirmenci tarafından astırıldığı ortaya çıkmıştı. CHP’de kamuoyu baskısıyla olayla ilgili komisyon kurulmuştu. Komisyonun yaptığı araştırmasının uzayabileceği kararın Aralık ya da Ocak aylarına da kalabileceği konuşuluyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre Değirmenci’ye kınama cezası verilecek. Değirmenci, konuyla ilgili sorularımıza “Hiçbir bilgim yok bunlarla ilgili. Benim bilgim yok ki; bilgim olursa fikrim de olur” yanıtı verdi.

star

 

 



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,250 µs