En Sıcak Konular

'O sözler bana ait değil!'

22 Kasım 2010 17:05 tsi
'O sözler bana ait değil!' Irak lideri Celal Talabani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından hayretle karşılanan "Türkiye seçimlerde yanlış ata oynadı" sözlerinin kendisine ait olmadığını savundu.

DHA'nın haberine göre, Irak'taki son seçimlerde kendisini desteklemediği iddiasıyla Ankara’ya sitemde bulunan Talabani, sözlerinin hem Türkiye, hem de eski Başbakan Allavi'nin El Irakiye grubu tarafından eleştirilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesinde röportajın aslı yayımlandı. Açıklamada Talabani’nin parlamento içinde yer alan veya dışında kalan hiç bir grubun ismini kullanmadığı ifade edildi.

Talabani'nin, Paris'te Sosyalist Enternasyonal'e katıldığı sırada verdiği röportajda, Irak’taki hükümet kurma sürecinde Ankara’nın Allavi’nin kurduğu koalisyonu destekleyerek, yanlış ata oynadığını söylediği bildirilmişti. Talabani'nin ayrıca, "Türkiye’nin Irak politikası yanlıştı ve başarılı da olmadı" ifadesini kullandığı belirtilmişti.

GÜL: HAYRET ETTİM

Talabani’nin bu çıkışına Cumhurbaşkanı Gül tepki göstererek, "Açıklamalarına hayret ettim. Aksine bu süreçte en samimi biz davrandık” demişti. Gül, “Kendisini desteklemediğimizi ve Cumhurbaşkanı olmasını istemediğimizi söylemiş. Nereden çıkardı bunları bilmiyorum. Ama üzüldük ve hayretle karşıladık. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra onu ilk arayan ve kutlayan yine ben oldum" diye konuşmuştu.

ERDOĞAN: HİÇBİR PARTİYE DESTEK OLMADIK

Talabani'nin açıklamalarına ilişkin bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye'nin Irak seçimlerinde hiçbir siyasi partiye destek verdiğini belirtti.

Ankara'da Rixos Grand Otel'de, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın imzaladığı, FATİH Projesi'nin imza törenine katılan Erdoğan, "Her siyasi parti kendi gücü, kendi kabiliyeti içerisinde orada çalışmalarını yapmıştır. Fakat seçimlerden sonra bizimle bazı istişareler yapılmıştır. Bu istişareler içerisinde Sayın Talabani'nin dışında herkes gelip bizimle burada görüşmeler yapmıştır. Biz de kendilerine kanaatlerimizi, düşüncelerimizi ifade etmişizdir. Olayın aslı budur” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,540 µs