En Sıcak Konular

12 Yaşındaki çocuğu vuran asker tutuklandı

22 Kasım 2010 16:14 tsi
Şırnak'ın Kumçatı Beldesi'nde, bir askerin "şakalaştığı" sırada vurduğu iddia edilen 12 yaşındaki çocuğun babası, oğlunu ağır yaralayan askerin tutuklandığını söyleyerek, "Bu olay bir kaza değil; peşini bırakmayacağız" dedi.

Şırnak ile Cizre arasında bulunan Kumçatı Beldesi'nde, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda görevli olan ve yanına çağırdığı çocuğu "şakalaşırken" vurduğu iddia edilen askerin tutuklanarak, Batman M Tipi Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde tedavi gören çocuğun babası ise olayın kaza olduğuna inanmadığını söyledi.

Yüksekova Haber sitesinin haberine göre çocuğun babası gazetecilere 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın çağırması üzerine tümene gittiğini ve bu durumun kaza olmadığını komutanlara söylediğini ve şikayetçi olduğunu söyledi:

"Benim bildiğim, nöbet tutan bir asker mermiyi namluya sürmez ve silahını emniyette tutar. Asker resmen mermiyi namluya sürmek için kurma kolu çekmiş emniyet açmış ve çocuğuma ateş açmış; bu kaza değil. Bunu komutana da söyledim. Kendisi de 'evet askeri kullara uygun değildir, haklısınız. Askeri tutukladık, gereken yapılacaktır' dedi. Ben de şikayetçi olduğumu ve bu olayın peşini bırakmayacağımı aktardım."

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde tedavi gören çocuğun ise durumunun iyiye gittiği, ancak henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

G3'ten çıkan merminin hivli (dönerli) bir şekilde vücuduna saplandığı için kurşunun çıktığı bölgedeki iç organların tahrip olduğunu belirten doktorlar, Açar'ın bir süre daha yoğun bakımda kalacağını söyledi.

İke: Askeriyenin köyün içinde ne işi var?

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Abit İke ve Şırnak Belediye Başkanvekili Zeynep İnan bugün (22 Kasım) vurulan çocuğun ailesini ziyaret etti.

İke, olayın Kızıltepe'de 13 kurşunla katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz'ın ölüm yıldönümüne denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi. "Aynı zihniyet yine Kürt halkının direncini kırmak için çocukları katlediyor" diyen İke şöyle devam etti:

"Bundan önce de yine İkizce beldemizde iki tane çocuğumuz askeriyeye ait olduğu bilinen patlayıcı bir maddenin ellerinde patlaması sonucu hayatını kaybetti. Buna benzer nice olaylarda da bu çocuklarımız katledildi, bu bilinçli yapılan bir şeydir.

"Askeriyenin köyün içinde ne işi var? Madem güvenlik için buradasın git köyün etrafında işini yap. Sözde koruduğunu söylediğin bu halkın çocuklarını katletme." (SP)



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,691 µs