En Sıcak Konular

Buffet: Zenginlerden daha fazla vergi alınmalı

22 Kasım 2010 15:37 tsi
Dünyanın sayılı zenginlerinden yatırım gurusu Warren Buffet, ABD’nin eski Başkanı George W. Bush zamanında getirilen vergi indirimlerinin Aralık ayında sonlandırılması ve zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

ABC kanalında bir söyleşiye katılan Buffet, “Yapılabilmesi durumunda, düşük, orta ve ortanın üstü gelir gurubunda yer alan insanların ödedikleri vergilerde daha büyük kesintilere gidilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Toplam 47 milyar dolarlık servetiyle dünyanın üçüncü en zengin adamı olan Buffet aynı zamanda, “Yüksek gelir gurubuna mensup olan benim gibi insanların daha fazla vergi ödemesi gerekiyor. Öncesine kıyasla, şu anda yüksek vergileri ödemede zorluk çekmeyecek durumdayız” dedi.    

FİKİRLER DEĞİŞMELİ

Berkshire Hathaway şirketinin CEO’su ve başarılı hisse seçimleri nedeniyle Omaha Kahini lakabıyla bilinen Buffet, “Bilirsiniz zenginler her zaman bize daha fazla verin, böylece gidip, daha fazla harcarız ve sonrasında biz de sizin kalkınmanıza yardımcı oluruz der. Ancak bu sistemin geçtiğimiz on yılda işe yaramadığını gördük. Umarım ABD halkı bunun farkına varır” dedi.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat lideri Steny Hoyer, Bush dönemindeki vergi kesintilerinin devam etme ihtimalini göz ardı etmediklerini söyledi ve bu konuyu Obama’yla tartışacaklarını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki başkanlık görevini cumhuriyetçi meslektaşına bırakacak Nancy Pelosi, kısa zamanda ABD Başkanı Barack Obama’nın Bush dönemindeki bazı vergi indirimlerini devam ettirme kararını gündeme getirmeyi planlıyor.

Yeni düzenlemeye göre, düşük vergiler yalnızca yıllık geliri 250 bin dolar ve altında olan evli çiftlerle, toplam geliri 200 bin doların altında olan bekârlar için geçerli olacak.   

Kongre’den aksi bir karar çıkmadığı takdirde, genel bir vergi artışı gerçekleşecek ve ailelerin faydalandığı vergi indirimleri sonlandırılacak. Bununla birlikte, sermaye gelirlerinden ve temettülerden alınacak vergiler de artacak.

Hoyer, “Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimizi Obama ile kesinlikle konuşacağım” dedi.

*Bu yazı Bloomberg’te “Buffett Tells ABC Rich Americans Should Be Paying `A Lot' More in Taxes” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir. (Hürriyet)



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs