En Sıcak Konular

Yağmur geliyor, sıcaklık düşüyor

22 Kasım 2010 15:11 tsi
Yağışlı hava yarın batıdan Türkiye'ye giriyor, bayram boyunca yaz mevsimi yaşatan sıcak hava soğuyacak. İstanbul ve İzmir'de bir hafta aralıklarla yağış var. İstanbul'da 20 derecelerde seyreden sıcaklık 14'e düşecek.

Sıcak ve kurak bir kasım ayı geçiren Türkiye'de yarın yağmurlar başlıyor.

İstanbul'da pazara kadar yağmur var, yarın, perşembe ve cumartesi sağanak şeklinde, diğer günler hafif yağacak. Lodos yarından itibaren çok sert esecek, rüzgarın hızı 25-30 kilometreye çıkacak. Kentte bugünden itibaren etkisini gösteren sis yarın sabahtan itibaren İstanbul'u terkediyor.

Kasım ayı ortalama sıcaklığı 15 derece olan İstanbul'da 20 derecelerde seyreden sıcaklık 14'e düşecek.

Ankara yarın da sıcak, hava 19 derece ama sabah sis var ve öğle pus şeklinde devam edecek. Sadece çarşamba günü ve biraz da perşembe günü yağmur var. İzmir'de ise sağanak yağmur yarın başlıyor, pazar gününe kadar aralıklı kuvvetli lodosla birlikte yağacak.

Yarın Marmara'nın tamamı ve Ege kıyıları sağanak yağmurlu sıcaklık yarın yine yüksek.

Lodos da batıda hafta genelinde kuvvetli esecek. Sıcaklıklar 4-5 derece düşüyor ama fazla bir soğuma yok, ortalama değerlere inecek.

Çarşamba günü yağmur Marmara'da hafif olarak sürecek. Ege, Zonguldak, Bolu ve Sinop arası, İç Anadolu'da Eskişehir ve Ankara boyunca ve Antalya-Isparta arası sağanak yağmurlu.

Perşembe günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz boyunca yağmur aralıklı olarak sürecek.

Cumadan başlayarak hafta sonu ise yağmur Marmara, Ege ve Bolu çevrelerinde bazen hafif, bazen sağanak şeklinde devam edecek. Doğuda ise yağış yok.

LODOS YIKABİLİR

Salı, çarşamba, cuma ve cumartesi günü Marmara, Ege Denizi ve Batı Karadeniz'de lodos kuvvetli. Bozcaada ve Çeşme arasında lodosun hızı 50 kilometreyi geçecek.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Sıcaklar Türkiye’nin doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer yağmur beklenirken, sabah saatlerinde görülen sis Marmara bölgesinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin hafif olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis, Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklar Türkiye’nin doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

-SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde boğaz çevresi başta olmak üzere sisli (17)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (15)

İZMİR: Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (20)

ADANA: Az bulutlu ve açık (26)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı (16)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sisli (11)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (19)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis, Kayseri çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri(Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile zamanla Artvin çevreleri hafif olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte Çorum ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri kısa süreli ve hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

İSTANBUL'DA HAVA SICAKLIKLARI BU HAFTA DA, MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren deniz ve kara ulaşımını olumsuz etkileyen sis etkisini kaybetti.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte sabahtan itibaren etkili olan ve ulaşımı olumsuz etkileyen sis, öğle saatlerine doğru etkisini yitirdi.

Yarından itibaren İstanbul'da hafta sonuna kadar lodos etkisini sürdürecek ve çarşamba günü kuvvetli lodos olacak. Lodos ile birlikte hafta sonuna kadar sis beklenmiyor.

Yarın akşam saatlerinden sonra İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Çarşamba günü hava parçalı bulutlu olacak ve kısa süreli hafif bölgesel yağışlar görülecek. Perşembe ve cuma günü de İstanbul genelinde bölgesel yağış devam edecek.

Sıcaklıklar hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. İstanbul'da hava sıcaklığı yarın en yüksek 23, en düşük 13 derece olacak. Çarşamba günü en yüksek 21, en düşük 14, perşembe günü de en yüksek 20, en düşük 13 derece olacak. Mevsim normallerine göre 15 derece dolayında olması gereken hava sıcaklıkları, bu hafta da mevsim normallerinin yaklaşık 5-6 derece üzerinde gerçekleşecek.

NTV



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,514 µs