En Sıcak Konular

CHP kredi kartı borçlarının pakete dahil edilmesini istedi

22 Kasım 2010 14:41 tsi
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin paketin genişletilmesini istedi.

Önceki dönemde vergiye ilişkin yükümlülüklerini zamanında yerine getirmiş mükelleflerin gelecek dönem vergilerinde belirli oranda indirim yapılmasını isteyen Hamzaçebi, kredi kartı borçlarının da pakette yer almasını ve sicil affının düzenlenmesini önerdi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından geçen hafta açıklanan vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin paketi değerlendirdi.

-VERGİ ADALETİ-

Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılırken vergi adaletinin zedelenmemesi gerektiğine işaret eden Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Bu nedenle bu pakete, önceki dönemlerde vergiye ilişkin yükümlülüklerini zamanında yerine getirmiş olan mükelleflerin, gelecek dönem vergilerinde belirli bir oranda (yüzde 1 ila yüzde 3 arasında Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceği bir oran olabilir) indirim yapılması yönünde bir düzenleme dahil edilmelidir."

-"MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI EKONOMİNİN DEĞİL, AKP’NİN ADAMLARININ İHTİYACI"-

Pakette yer alan matrah ve vergi artırımına yönelik düzenlemeye ihtiyatla yaklaştıklarına dikkat çeken Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Bu düzenlemenin ekonomik krizle hiçbir ilgisi yoktur. AKP bunu kendine yakın işadamlarının ihtiyacına göre çıkarmakta ve diğer mükelleflere bir tehdit unsuru olarak kullanmaktadır. Tehdit matrah artırımında bulunmayanın denetleneceği yönündedir. AKP’nin bu konudaki sicili temiz değildir.

AKP bir yandan TCK’da yapmayı planladığı değişiklikle Başbakan’ın, bazı bakan ve bürokratların, büyükşehir belediye başkanlarının görevi kötüye kullanma suçunun cezasını ortadan kaldırırken, diğer yandan kendi yarattığı işadamlarının vergi denetimiyle rahatsız edilmeyeceği bir ortamı hazırlamak istemektedir."

-"ÇEKTEKİ ADLİ PARA CEZASI İDARİ PARA CEZASINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ"-

Ekonomik kriz ortamında çeklerini vadesinde ödeyememiş olmaları nedeniyle "adli para cezası-hapis"e muhatap olanların cezalarının da idari para cezasına dönüştürülerek paket kapsamına alınmasını isteyen Hamzaçebi, pakette yer almasını istediği diğer düzenlemeleri şöyle sıraladı:

-"SİCİL AFFI DÜZENLENMELİ"-

"Ekonomik kriz nedeniyle çeklerini zamanında ödeyememiş olan esnaf ve diğer işadamları için ‘sicil affı’ düzenlenmelidir.

-"KREDİ KARTI BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILMALI"-

Pakette ekonomik kriz nedeniyle kredi kartı borcunu zamanında ödeyememiş olması nedeniyle temerrüde düşmüş vatandaşlar yoktur. Kredi kartı borçları da yeniden yapılandırılmalıdır."

-"NAYLON FATURA DÜZENLEYEN VE KULLANANLAR AF DIŞI KALMALI"-

CHP’li Hamzaçebi, naylon fatura düzenleyen ve kullananların af kapsamına dahil edilmemesini de istedi.

Bir basın mensubunun, "Kredi kartları borçlarının yeniden yapılandırılmasında nasıl bir öneri getiriyorsunuz" sorusuna da Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Hükümet bankalarla görüşmek suretiyle bu düzenlemeyi yapmalıdır. Tabii ki bir kanun tasarısına ihtiyaç duyulmaktadır. Sektörün, bankaların görüşünü alarak, tüketici örgütlerin görüşü alınarak bir orta yolda bankaların finans yapılarını bozmayacak şekilde buluşmak mümkündür."



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,191 µs