En Sıcak Konular

Et fiyatlarında düşüş olacak ama...

22 Kasım 2010 10:41 tsi
İthal edilen, ancak satılamayan anguslar Et Balık Kurumu tesislerinde kesilerek iç piyasaya sunulacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın izni ile Kurban Bayramı'nda kesilmek üzere ithal edilen, ancak satılamayan anguslar Et Balık Kurumu tesislerinde kesilerek iç piyasaya sunulacak. Et fiyatlarında geçici bir düşüş olabileceğini belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Taşıma suyu ile değirmen dönmüyor, et fiyatlarının sağlıklı bir dengeye ulaşması için besilik hayvan ithalatındaki bürokratik işlemlerin azaltılması ve isteyen herkesin istediği kadar besilik hayvan ithal etmesi gerekiyor." dedi.

Kurban Bayramı öncesi sadece Trakya Bölgesi'nde satılmak üzere Uruguay'dan ithal edilen ancak satılamayan yaklaşık 6 bin Angus, Sakarya Et Balık Kurumu Kombinası'nda kesilmek üzere sevk edilmeye başlandı. Kurban Bayramı'nın hemen sonrasında vatandaşların evlerinde et olması ve angusların kesilerek piyasaya sürülecek olması et fiyatlarını düşürecek. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, angusların eksilmesinin iç piyasaya etkisinin mutlaka olacağını, ancak Türkiye'nin geçici hamlelerle bu işin altından kalkamayacağını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın besilik hayvan ithalatında bir dizi bürokratik işlem şartı koştuğunu belirten Yalçındağ, "Şu anda besilik hayvan ithalatı yapmak isteyenler 250 ile 2 bin arasında hayvan getirebiliyor. Oysa bir gemi 5-10 bin hayvan alıyor. Büyük şirketler getirsinler, isteyen istediği kadar besilik hayvan alsın. Bu konu ancak bu yöntemle çözülür. Besi materyalinin Türkiye'ye girişinin sağlanması lazım." diye konuştu.

BAYRAM SONRASI NE ALAN VAR NE SATAN

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız da bayramdan hemen sonra hayvan pazarlarında hareketlilik olmadığını kaydetti. Yıldız şöyle devam etti: "Bugün ve yarın kimse ne mal alır, ne kasap mal keser. Vatandaş da zaten et almaz. O yüzden piyasanın seyrini görmek için birkaç gün beklemek lazım. Ama tahminlerimize göre yüzde 30 seviyelerinde bir düşüş bekleniyor. Ancak bu düşüş sürekli olmayacak."

cihan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,481 µs