En Sıcak Konular

Yaralanan karaca polisin evine sığındı

21 Kasım 2010 16:12 tsi
Edirne'nin Süloğlu ilçesinde köpeklerin saldırısına uğradığı tespit edilen yaralı bir Karaca polis memurunun evine girdi.

Vücudunun değişik yerlerinden yara alan karacayı fark eden evin hanımı durumu eşine bildirdi. Bunun üzerine polis memuru, Edirne İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle irtibata geçerek yaralı Karaca için yardımda bulundu.

Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden üç görevli ilçeye giderek yaralı hayvanın yanına gitti. Hayvanı araca alan ekipler, il merkezine doğru hareket ederken veteriner hekimden yardım istedi. Karaca, İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan yaralı hayvan barınağına alındı. Hayvanın kendisine zarar vermemesi için iki görevli başında bekledi. Özel bir veteriner hekimin gelmesiyle birlikte yaralı karaca muayene edildi. Vücudunun değişik yerlerinde yaralar tespit edilen Karaca'nın saldırgan bir hayvanla boğuştuğu belirlendi.

Karaca'nın durumunun kritik olduğunu belirten Veteriner Hekim Hüseyin Büyükaşık, "Karacamız çok iri olmayan orta büyüklükte köpek veya buna benzer köpek dişli bir hayvanla boğuşmuş. Kurtulmuş ama diş izlerinden diş aralarından enfeksiyon kaptığı belli. Vücudun tüm organlarını etkileyerek mikroplardan ve özellikle toksinlerden zehirlenmelere sebebiyet verebiliyor. Her tarafında diş izleri var, şu an genel durumu iyi değil. Vücut ısısı oldukça düşmüş, ciddi bakıma ihtiyacı var. Gereken tedaviyi yapacağız. Önce bir sıvı tedavisi yapmam gerekecek, elektroit dengesini düzenlemeye çalışacağız. inşallah iyileşir." diye konuştu.

Çevre ve Orman İl Müdürü Abdullah Bülbül ise olayın Süloğlu ilçesinde yaşandığını belirterek, kendilerine gelen telefon üzerine ekiplerin ilçeye giderek Karaca'yı teslim aldığını söyledi. Bülbül, şöyle dedi:

"Karaca, şu anda veteriner hekimin gözetiminde bulunuyor. Olayın, avcı yaralaması değil, bir dişli hayvanın köpek, kurt olur, buna benzer hayvanların sıkıştırmasıyla ilçe merkezine kadar inmiş. Kaçışıyla polisimizin evinin bahçesine girmiş. Eşi polis arkadaşımıza haber veriyor. Polis arkadaşımız av koruma ekibini arıyor. Bu şekilde duyarlı bir arkadaşımızın sayesinde Karacamız şu anda emin ellerde. Polis arkadaşımızın av belgesinin mevcut olduğu ifade edildi. Av yaban hayatını avcı olmasına rağmen koruyan kollayan, hem insanları koruduğu gibi av yaban hayatını da koruyan bir arkadaşımız. Şimdiden polis arkadaşımızı tebrik ve teşekkür ediyoruz. Teknik açıklamaları veteriner hekim arkadaşımız yaptı. Bundan sonra yapılacak tedaviler neticesinde cevap verdiği takdirde tekrar doğaya kazandıracağız." dedi.



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,107 µs