En Sıcak Konular

Almanya'yı şoke eden saldırı uyarısı

21 Kasım 2010 09:44 tsi
Almanya'yı şoke eden saldırı uyarısı Biri Türk 6 terörist, Alman meclisinde katliam yapacakmış!

Der Spiegel dergisi, 6 kişilik bir El Kaide hücresinin Berlin’deki Reichstag Meclis Binası’nı basarak içeridekileri rehin alıp öldürmeyi planladığını yazdı. Dergiye göre biri Türk olan eylemcilerin ikisi Almanya’da elini kolunu sallayarak dolaşıyor.

Alman İçişleri Bakanlığı’nın, “Kasım sonuna kadar büyük Alman kentlerini hedef alacak terör eylemleri bekliyoruz” açıklamasının perde arkası ortaya çıktı. Alman Der Spiegel haber dergisi, El Kaide yanlısı bir örgüte üye olan, ancak örgütle bağlarını koparmak için yardım isteyen bir militanın Alman güvenlik yetkililerini defalarca arayarak ihbarlarda bulunduğunu yazdı. Buna göre militan, 6 kişilik bir hücrenin Berlin’deki Alman federal meclis binasını hedef alacak bir eylem hazırlığı içinde olduğu bilgisini iletti. Militan, teröristlerden ikisinin bundan 6-8 hafta önce Berlin’e gelerek izlerini kaybettirdiğini, diğer 4 kişiden birinin Türk, birinin Alman birinin Kuzey Afrikalı olduğu, son eylemcinin kimliğini ise bilmediğini söyledi. Haberde, güvenlik birimlerine bilgi veren terör örgütü üyesinin, söz konusu 4 kişinin Almanya’ya gelmek için talimat beklediğini, saldırıların şubat ya da mart ayında düzenlenmesinin planlandığını söylediği kaydedildi. Muhbir, aynı zamanda saldırının ne şekilde gerçekleşeceği konusunda da detayları paylaştı.

İkinci uyarı FBI’dan

Buna göre, 6 kişilik hücrenin silahlı üyeleri, her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği Berlin’deki Reichstag adlı meclis binasına girecek ve 2008’de Hindistan’ın Bombay kentindeki otel baskınına benzer bir şekilde içeridekileri rehin alarak katliam yapacaktı. Alman yetkililere bir diğer uyarı ise ABD’den geldi. FBI tarafından Alman istihbaratına 2 hafta önce gönderilen mesajda Saif (Kılıç) adlı bir Hintli Şii İslami grubun El Kaide ile işbirliğine giderek Almanya’da terör eylemi gerçekleştirmek üzere 2 üyesini bu ülkeye gönderileceği belirtildi.

Bombay baskını gibi...

Her iki eylemcinin 22 Kasım’da Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderek, Dubai’de kendilerine verilecek Şengen vizeli seyahat belgeleriyle Avrupa’ya giriş yapacakları uyarısı yapıldı. FBI’a göre, Almanya’ya yönelik bu saldırı planlarının arkasında Müştak Altaf bin Kadri adlı Saif lideri bulunuyor. Teröristlerin Avrupa’ya ulaşmasını sağlayacak isim ise 54 yaşındaki uluslararası silah satıcısı Davut İbrahim. İbrahim’in Bombay saldırılarında da teröristlere silah sağlayan kişi olması “Meclis’e Bombay baskını benzeri saldırı” ihbarını da daha olası hale getirdi.

Meclis önüne bariyerler

Bu veriler ışığında güvenlik önlemlerini sıkılaştıran Alman yetkililer saldırı planlarından halkı haberdar etmek için karar almak zorunda kaldı. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, hafta içinde somut bir terör saldırısı olacağı yönünde açıklama yaptı. Rheinland-Pfalz Eyaleti İçişleri Bakanı Karl Peter Bruch da Berlin, Münih ve Hamburg’da saldırılar düzenleneceği yönünde somut bilgilere sahip olduklarını söyledi. GSG-9 adı verilen özel müdahale timinin, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde, teröristlerin kalabileceği bazı evleri gözetim altında tuttuğu kaydedildi. Meclisin önüne de dün bariyerler yerleştirildi.



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,080 µs