En Sıcak Konular

Eroğlu, BM görüşmeleri için Ada'dan ayrıldı

16 Kasım 2010 21:34 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, kendisi ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la New York'ta 18 Kasım Perşembe günü yapacağı üçlü görüşmenin, Ban'ın BM Güvenlik Konseyi'ne sunacağı

New York'da yapılacak üçlü görüşme için bu akşam KKTC'den ayrılarak İstanbul'a giden Cumhurbaşkanı Eroğlu ve beraberindeki heyet, yarın saat 10.50'de İstanbul'dan New York'a hareket edecek.

Eroğlu, Ercan Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un davetine uygun hazırlandıklarını, bazı stratejilerle yola çıktıklarını, basına esas açıklamayı adaya dönünce yapacağını söyledi.

New York'taki görüşmede BM Genel Sekreteri'nin masaya koydukları ile masaya konan önerilere karşı Kıbrıs Türk ve Rum tarafının görüşlerinin enine boyuna tartışılacağını kaydeden Eroğlu, ''Bir karara varılacağını zannetmiyorum, ama Genel Sekreter elde edeceği bilgiler çerçevesinde raporunu hazırlama fırsatı bulacak'' dedi.

BM Genel Sekreteri Ban'ın Güvenlik Konseyi'ne sunacağı raporun 23 Kasım'da hazırlanacağını öğrendiklerini belirten Eroğlu, görüşmenin hem rapor, hem de Genel Sekreter Ban'ın Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne yapacağı bilgilendirme açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yabancı basında, ''Birleşmiş Milletler'in New York'taki üçlü görüşmede Kıbrıs müzakerelerinde yeterli ilerleme kaydedilmediği kanısına varması durumunda, devam eden görüşmelerden elini çekebileceği'' yönünde yorumlar çıktığının anımsatılması üzerine Eroğlu, ''ciddi bir görüşme öncesi yorumlar hakkında görüş belirtmenin doğru olmadığını'' belirterek, ''ancak, demek ki görüşmenin seyrinden usananlar ortaya çıkmaya başlamıştır'' dedi.

-''TIKANIKLIK VAR''-

BM Genel Sekreteri'nin görüşmelerin geleceğine ilişkin düşüncesini bilmediğini belirten Eroğlu, ''Bu yönde bir düşüncesi varsa 18'indeki toplantıda bunu açıklayacağını zannetmiyorum. Raporunu daha tarafsız bir gözle ele alıp hazırlama düşüncesiyle toplantıya çağırmıştır. Çünkü tıkanıklıklar vardır. Bu tıkanıklıkların aşılması için tarafların düşüncelerini anlamaya çalışacaktır'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'na Müsteşarı Mustafa Tokay ve Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Kudret Özersay eşlik ediyor. Eroğlu'nun heyet üyelerinden bazıları da yarın sabah KKTC'den ayrılacak.



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,947 µs