En Sıcak Konular

Bayramda Türkiye, Pakistan'ı unutmadı

16 Kasım 2010 13:31 tsi
Kurban Bayramı'nda selzedeleri unutmayan Türk yardım kuruluşları, Pakistan'da 70 bine yakın kurban keserek, 300 bin aileye ulaşmayı hedefliyor.

Pakistan, resmi rakamlara göre iki binden fazla kişinin öldüğü, 8,5 milyondan fazla kişinin evsiz kaldığı, 21 milyon insanın doğrudan etkilendiği ülke tarihinin en büyük doğal felaketi olarak kayıtlara geçen sellerden sonra Kurban Bayramını mağduriyet içinde karşılamaya hazırlanıyor.

Pakistan'a en çok yardım gönderen ülkelerin başında gelen Türkiye, Kurban Bayramında selzedeleri unutmadı. Türk yardım kuruluşları Pakistan'da 70 bine yakın kurban keserek, 300 bin aileye ulaşmayı hedefliyor.

Sel mağdurları için camilerden 103 milyon TL bağış toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkenin çeşitli b ölgelerinde keseceği 3 bin 200 kurbanı 20 bin aileye dağıtmayı planlıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (IHH), 10 bin 100 vatandaş adına kurban keserek 60 bin aileye ulaşmayı hedeflerken, Kimse Yok Mu Derneği 14 bin 750 hisse kurbanı keserek 70 bin den fazla selzedeye ulaşacak.

Pakistan'da 2005 yılındaki depremden sonra kurulan Uluslararası Kardeşlik Derneği de (UKD) Türkiye ve Avrupa'dan 14 dernek ve vakıf tarafından bağışlanan yardım paralarıyla 10 bin 500 kurban keserek ülkenin kuzeyindeki Svat, Mingora ve Novşehra bölgelerinde dağıtacak. Pakistan'da 16 yıldan beri eğitim faaliyetinde bulunan Pak-Türk Okulları 29 bin 90 hisseye denk gelen 4 bin 155 büyük baş hayvanın etini 90 bin aileye ulaştırmayı hedefliyor.

Sel felaketinden hemen sonra Pakistan'a gelerek kuzeyden güneye bütün ülkede kendini gösteren Kızılay, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Büy ükşehir Belediyesi ve Türk İşbirliği ve kalkınma İdaresi (TİKA) ekipleri de Kurban Bayramını yardım bölgelerindeki selzedelerle geçirecek.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan ve Büyükelçilik çalışanları, çeşitli bölgelere dağılarak bayramda sel mağdurlarıyla beraber olacak.

Pakistan'a bugüne kadar 30 milyon dolarlık yardımda bulunan Türk Kızılayı, bayramda saklama koşullarının yetersiz olması nedeniyle bu ülkede kurban kesmeyecek. Kızılay, Türkiye'de kesilecek kurbanların etini kavurma yaparak selzedelere daha sonra ulaştıracak. Bayramı kamplarda geçirecek 70'ten fazla Kızılay ekibi selzedelere temel gıda malzemesi, çikolata ve şeker dağıtacak.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs