En Sıcak Konular

Şehitlikte buruk bayram

16 Kasım 2010 12:01 tsi
Edirnekapı Şehitliği Kurban Bayramı'nın birinci günü ziyaretçi akınına uğradı. Şehitliğe kimi oğlu, kimi eşi için geldi.

Bazıları mezarın başında Kuran-ı Kerim okurken bazı şehit yakınları ise gözü yaşlı dualar etti.

İslam alemi Kurban Bayramı sevincini yaşıyor. Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir coşku içinde kutlanan bayram ,şehit yakınları için buruk geçiyor. Her bayram olduğu gibi bu bayram da şehitlikleri ziyaret eden vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Kimi çocuklarının, eşinin mezarı başında dua ederken kimi de mezarın üzerini temizledi, mezara karanfil koydu.

Şehit yakınlarını askerler de yalnız bırakmadı. Gözü yaşlı annelerin elini öpen askerler tek tek bütün mezarları ziyaret etti. Oğlunun 15 yıl önce şehit olduğunu ve hala acısının dinmediğini ifade eden Emine Ermiş, "Haftada üç dört kez buraya geliyorum. Seneler geçince acısı daha fazla artıyor. Sanki bugün şehit olmuş gibi. Kardeşi askere gitti geldi. Ama bu 15 senedir gelmiyor. O bana geleceği zaman biz ona gidiyoruz. Bayramda yanımda olmasını öyle çok isterdim ki. Ama yok gelmeyecek artık. Acı hissediyorum. En büyük acı evlat acısıymış. Evlat acısından büyük hiçbir şey yok. Hiçbir şeyin olmasın, bir soğan ekmek ye, ama bütün evlatların yanında olsun sana o yeter. Televizyonlarda konuşulanlara da çok üzülüyorum. Keşke olmasaydı. Bizde bazı şüpheler uyandırıyor. Terör olayının artık bitmesini isterdim. Biz yandık başka analar yanmasın." diye konuştu.

Bir başka şehidin babası Fedai Tuyar ise çocuğunun 16 yıl önce şehit olduğunu her bayram şehitliğe ziyarete geldiğini anlattı. Bayramın buruk geçtiğini belirten şehit babası, "Böyle gelip şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Onunla kimsenin olmadığı zaman mezarı başında konuşuyorum. Ona 'sen nur içinde yat' diyorum. Hepimiz bu ülke için canımızı vermeye hazırız. Kader böyleymiş. Ne yapalım. Önemli olan vatan millet sağ olsun." şeklinde konuştu.

Gözyaşları içinde duygularını ifade eden bir şehit yakını ise, "Onlara değen ellerin hepsi kökünden kurusun. Bunların ne günahı var. Büyüklerimizin artık bunu durdurması lazım.Bu acı dindirilsin. Her bayram bu duyguyu yaşıyoruz." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs