En Sıcak Konular

24 saat!

0 0 0000 00:00 tsi
24 saat! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyonun yararlı olacağı açıklamasından sonra bazı askeri yetkililer, "Askere operasyon emri verildikten sonra, 24 saat içinde hazır oluruz. Çünkü Silahlı kuvvetlerimiz


Askeri kaynaklar, önemli olanın dış baskılara karşı siyasilerin set çekmesi olduğunu söylediler. Kuzey Irak'a muhtemel bir operasyon halinde Şırnak'ta 23. Jandarma Tümen Sınır Komutanlığı ve buna bağlı Şırnak merkezde Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı, Gabar Dağı’nda bulunan Akçay bölgesinde Piyade Tugayı, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı, Şenoba Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Gülyazı Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Silopi Jandarma Hudut Tabur Komutanlığı harekata katılacak. Burada yaklaşık 30 bin asker, 10 bin köy korucusu bulunuyor. Ayrıca Bolu Komando Tugayı da operasyonda görev alacak.

EN UZUN OPERASYON 51 GÜN SÜRDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak'ın kuzeyinde en uzun operasyonunun 18 Mart-5 Mayıs 1995 tarihleri arasında gerçekleştirdiğini, bu operasyonda 6 bin kişilik Bolu Komando Tugayı başta olmak üzere 35 bin askerin görev aldığını anımsatan yetkililer, 11 yıl önceki koşullarla bugünün çok farklı olduğunu belirttiler.

Defalarca sınır ötesi harekata katılan ve geçen yıl emekliye ayrılan bir general “hurriyet.com.tr”ye  şu değerlendirmelerde bulundu:

“Genelkurmay Başkanımızın da belirttiği gibi Irak'ın Kuzeyinde PKK'ya yapılacak operasyon faydalı olur. Geçmişte irili-ufaklı olarak Kuzey Irak'a gerçekleştirdiğimiz her operasyon, terör örgütünün çözülmesine neden oldu. Son yıllarda bu harekat için çok gecikildi. Bizim için en büyük tehlikeyi maalesef politik nedenlerle görmezlikten geldik. Bu işin barışçı yollarla çözüleceğini, bu insanların rüyalarından, hülyalarından vazgeçeceği sanıldı. Örgütü 'Pişmanlık Yasası' kolaylıklarıyla insani çıkarlar ön plana getirilerek çökerteceğimizi zannettik. Ama örgütün kemiklikleşmiş Kürt milliyetçiliği tavrının başımıza açabileceği belaları bildiğimiz halde göz ardı ettik. Bunu devletin tüm yetkilileri tehlikenin boyutlarıyla birlikte biliyor. Ama silah atana gül atalım anlayışı değiştirilmedi, pişmanlık duyanların teslim olmasıyla örgütü çökerteceğiz anlayışından vazgeçilmemesi durumu bu noktalara getirdi.

KOZLARIMIZ

Nereye kadar girilmesine yetki verilirse oraya kadar en seri bir biçimde girilir. Ancak şunun da bilinmesi gerekir: Geçmişteki elimizde olan kozların önemli bir bölümünü bugün kaybetmiş durumdayız. Önceki harekatlarda Barzani ve Talabani güçlerinden yararlanılıyordu. En azından onların haber alma imkanları bile işimizi hayli kolaylaştırıyordu. Bugün, onları da karşımıza aldık. Ancak, bunlar bizim için önemli değil. Yeter ki emir verilsin, emir verenler bunun arkasında dursun, gerisi askerin işi.”
hürriyet



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,729 µs