En Sıcak Konular

'Yeni bir savaş olursa vuruşumuz ölümcül olur'

15 Kasım 2010 20:47 tsi
'Yeni bir savaş olursa vuruşumuz ölümcül olur' İşgal altında bulunan Azerbaycan toprakları Agdam bölgesinde askeri tatbikata katılan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, kendilerinin hiç bir zaman ilk saldıran taraf olmayacaklarını, ancak yeni bir savaş olması durumunda ölümcül vuruş gerçekleştire

Ermeni ordusunun her geçen gün daha da güçlendiğini ifade eden Sarkisyan, ordunun her an savaşa hazır olabilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Ermeni haber portallarında yer alan bilgilere göre Azerbaycan'a sert eleştirilerde bulunan Sarkisyan, Ermenistan karşıtlığının devlet politikası olarak sürdürüldüğünü kaydetti ve ilginç iddialarda bulundu: "Onlar kendi halklarını savaşa hazırlıyor. Biz ise halkımızı barışa hazırlıyoruz. Sorunun barışla çözülmesini istiyoruz."

ERMENİSTAN TAVİZ VERMEYE HAZIR

Yukarı Karabağ'ın statüsünün belirlenmesi ve Yukarı Karabağ halkının güvenliğinin garanti altına alınması durumunda sorunun çözümüne hazır olduklarını ifade eden Sarkisyan, bir kısım tavizler verebileceklerini de kaydetti.

Askerlerin ve komutanların her zaman güçlü olmaları gerektiğini kaydeden Sarkisyan, "Silahlarınız hızlı, irade gücünüz sağlam olmalı... Zamanı geldiğinde 1992-94'de olanın çok ötesinde sonuçlar alacağınızdan eminim... Provokasyonlar devam ediyor. Silahlar patlıyor ve insanlar ölüyor." ifadelerini kullandı.

Tatbikata katılan asker ve komutanlara seslenen Sarkisyan, Azerbaycan'ın hayallerini gerçekleştiremediğini, her gün savaş tehditleri duyduklarını, ve Azerbaycan'ın güçlü olduğu zaman sorunu hızlı bir şekilde çözebileceğini sandığını ifade etti. Kendilerinin savaş istemediğini hatırlatan Sarkisyan, "Eğer yeni bir savaş olursa, vuruşumuz ölümcül olur" tehdidinde bulundu.

UMUTLAR AGİT-ASTANA ZİRVESİNE KALDI

Son olarak Rusya'nın Astrahan kentinde bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan savaş esirlerinin ve ölülerin değişimi konusunda anlaşma sağlamıştı. Zirve sonrası bir açıklama yapan Medvedev, Kazakistan'da 1-2 Aralık'ta düzenlenecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesine kadar Yukarı Karabağ'da barış konusunda temel prensiplerin hazır olması için çalışacaklarını ifade etmişti.

Ermenistan'ın 1988 yılında başlattığı ve 1994'te imzalanan ateşkese kadar süren savaş sonucunda Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si Ermenistan tarafından işgal edildi. 30 bin kişinin yaşamını yitirdiği savaş sonrası 1 milyondan fazla Azeri de göçmen konumuna düştü. AGİT bünyesinde bölgede soruna çözüm bulabilmek için oluşturulan Minsk Grubu (Rusya, ABD ve Fransa) çalışmalarını sürdürüyor.

Cihan



Bu haber 1,505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,787 µs