En Sıcak Konular

Ruslara göre en büyük sorun alkolizm

15 Kasım 2010 19:53 tsi
Rusya'da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Rusların en büyük endişesini yüzde 56 ile enflasyon, yüzde 53 ile de alkolizm oluşturuyor.

Rusların büyük çoğunluğunun demokrasi ve ulusal güvenlikten ziyade, yüksek enflasyon ve tehlikeli şekilde tırmanan alkolizmden daha fazla endişe duyduğu bildirildi. 

Rusya'nın saygın araştırma şirketlerinden VTsIOM tarafından yapılan araştırmaya göre, Rusların en büyük endişesini yüzde 56 ile enflasyon, yüzde 53 ile de alkolizm oluşturuyor.

Şirketin bin 600 kişi arasında yürüttüğü ankete katılanların yüzde 46'sı, en büyük kaygılarının işsizlik olduğunu belirtirken, yüzde 44'ü yolsuzluk ile bürokrasi, yüzde 43'ü de Rusya'daki yaşam koşulları yanıtını verdi.

Araştırmaya katılanların yüzde 26'sı terörizm, yüzde 16'sı çevre konusunda endişe duyarken katılımcıların sadece yüzde 8'i demokrasi, insan hakları ve ulusal güvenlik konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rusya'nın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirttiği alkolizm ile mücadele için geçen yıl kalitesiz içki satışını önlemek amacıyla voktaların asgari fiyattan satılması zorunluluğu getirmiş ve marketlerde akşam 22:00'den sonra yüzde 12'den yüksek alkol derecesine sahip içkilerin satışını yasaklayan kararı onaylamıştı.

Uzmanlar Rusya'da her yıl yaklaşık 23 bin kişinin alkolden dolayı hayatını kaybettiğini belirtirken, tüketilen alkolün yüzde 70'ini votkanın oluşturduğuna dikkat çekiyorlar.

Bu arada Moskova Sağlık Kurumu Komisyonu Şefi Ludmila Stebenkova da yaptığı açıklamada, Moskova kent yönetiminin belediyeye ait binalarda sigara içilmesini yasaklayan bir yasa tasarısını iki hafta içinde görüşmeye başlayacağını söyledi.

Rusya'da nüfusun yüzde 40'ına denk gelen 43,9 milyon kişi sigara içerken, yetkililer her yıl 500 bin kişinin sigara ile ilgili hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini belirtiyor.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs