En Sıcak Konular

'Sorunları konuşarak, kendimiz çözeceğiz'

15 Kasım 2010 11:41 tsi
'Sorunları konuşarak, kendimiz çözeceğiz' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, büyük ülkelerin sorunları olacağını belirterek, "Bu sorunlar, siyasi sorunlar, ekonomik sorunlar, sosyal sorunlar, ama bütün bunları konuşarak, tartışarak kendimiz çözeceğiz." dedi.

Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Gül, mesajında, "Bu Bayram'ın ülkemiz için, bütün Müslüman âlemi için ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Bayramların neşe ve dayanışma günleri olduğuna işaret eden Gül, mesajına şöyle devam etti: "Bin yıl boyunca bu topraklar üzerinde yaşayan hepimiz, bayramlar vasıtasıyla birbirimize kenetlendik, manevi tarafımızı kuvvetlendirdik, moral değerlerimizi kuvvetlendirdik. İşte bayramlar, bu yönde çok büyük fonksiyonlar gördü. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hepimiz, hep beraber bu bayram da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şunu unutmayalım ki, büyük bir ülkenin evlatlarıyız, büyük bir ülkenin vatandaşlarıyız. Ülkemizin her köşesi birbirinden daha renkli, birbirinden daha zengindir. Ülkemizin her köşesinin ayrı gerçekleri vardır. Bütün bunlar, bu ülkenin zenginlikleridir. Hep beraber kaynaşarak bu zenginliği tatmanın idraki içerisinde olmalıyız."

"SORUNLARIMIZI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Gül, büyük ülkelerin sorunları olacağına işaret ederek, "Bu sorunlar, siyasi sorunlar, ekonomik sorunlar, sosyal sorunlar, ama bütün bunları konuşarak, tartışarak kendimiz çözeceğiz, bundan eminim. Şunu unutmayalım ki: Birbirimizi sevmemiz ve saymamız gerekir. Sevgi, aileden başlayacak. Arkadaşlık, dostluklar nihayet vatanımızı, ülkemizi sevgiyle devam edecektir. Bu konulara ne kadar çok önem verirsek, o kadar çok pozitif gündemle düşünmeye başlarız." dedi.

"TÜRKİYE BÜYÜK DEĞİŞİMDEN GEÇİYOR"

Türkiye'nin problemlerinin çözüleceğine emin olduğunu vurgulayan Gül, mesajında şu ifadeleri kullandı: "İnanın bana, Türkiye bütün çevresine bir ilham kaynağı olmuştur. Türkiye'nin ekonomik gelişmesi, Türkiye'deki demokratik gelişmeler, Türkiye'nin çok canlı kültürel hayatı, Türkiye'deki çoğulculuk, bütün bunlar gerek Doğu'da gerek Batı'da gerek komşularımızda büyük bir ibretle ve takdirle izlenmekte ve bazıları 'Türkiye bunları yapıyor, biz niye yapamıyoruz?' diye kendi kendine sormaktadır. Onun için bazen mum dibine ışık vermez, bazen evin içinde büyüyen çocuğun büyüdüğünün farkına varmayabiliriz. Ama inanın ki, Türkiye çok köklü bir değişim içerisinden geçiyor. Bu değişimin tabii ki bazı sancıları olacaktır. Ama bunları bir büyüme sancısı, pozitif sancı olarak görmemiz gerekir ve geleceğe hepimiz çok daha olumlu, çok daha ümitli bakmamız gerekir ve bu uğurda tabii ki hepimizin çok çalışması gerekir. İşte bayramlar vesilesiyle bunları bütün vatandaşlarım, sizlerle paylaştım. İnanıyorum ki, sizler de benimle aynı fikirdesiniz. İnanıyorum ki, Türkiye'yi yöneten herkes de bu yönde çok daha büyük çaba sarf edecektir."

BAYRAM TRAFİĞİ KONUSUNDA UYARDI

Mesajının sonunda bayram trafiği ile ilgili değerlendirmede de bulunan Gül, şu ifadeleri kullandı: "Bayramlar tabii ki neşeli günlerdir, ama maalesef bazen dikkatsiz olunca, bu neşeli günler hepimize çok acılı günler haline dönüşmektedir. Bununla da trafiği kastettiğimi eminim ki anlamışsınızdır. Yollarımız çift yol oldu, bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ama trafik kurallarına uymazsak, trafiğe dikkat etmezsek, çok büyük acıları yaşarız. Unutmayın ki, trafik kurallarına uymak, hepimiz için mecburiyettir, hepimiz yapmalıyız. Bakın, açık konuşayım size; ben şehir içerisinde bile seyahat ederken, havaalanına gidip gelirken, arka koltukta oturmama rağmen, kemerimi takarım. Herkese tavsiye ediyorum; kemerlerinizi muhakkak takın. Ön koltukta da olsanız, arka koltukta da olsanız, takın. Seyahat ederken fazla hızlı gitmeyin. Yollar güzel bile olsa, ufak bir dikkatsizlik, çok büyük kazalara sebebiyet vermektedir. Ümit ediyorum ki, bu bayram, bu uzun tatil, inşallah üzücü geçmeyecektir."

Gül, mesajının sonunda, hacca giden bütün vatandaşları tebrik etti ve sağ salim yurda dönmeleri temennisinde bulundu.



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,986 µs