En Sıcak Konular

Katar nüfusunun yüzde 87'si yabancı

15 Kasım 2010 10:20 tsi
Dünya Bankası tarafından yayımlanan rapora göe, Katar nüfusunun yüzde 87'si yabancılardan oluşuyor.

Dünyada ülke nüfusuna oranla en çok yabancı, Körfez ülkelerinden doğal gaz zengini Katar'da yaşıyor. Dünya Bankası tarafından yayınlanan 2011 Göç ve Para Transferleri adlı rapora göre, Katar'ın nüfusunun yüzde 87'si yabancılardan oluşuyor.

İkinci sırada gelen Monako krallığının nüfusunun yüzde 72'sini ve yine Körfez'den Birleşik Arap Emirlikleri'nin nüfusunun yüzde 70'ini yabancılar oluşturuyor. Ülkede yaşayan yabancı sayısı olarak dünyada bu yıl ilk sırada 42.8 milyon göçmen ile ABD geldi. ABD'yi Rusya (12.3 milyon), Almanya (10.8 milyon), Suudi Arabistan (7.3 milyon), Kanada (7.2 milyon), Birleşik Krallık (7 milyon), İspanya (6.9 milyon), Fransa (6.7 milyon), Avustralya (5.5 milyon), Hindistan (5.4 milyon), Ukrayna (5.3 milyon), İtalya (4.5 milyon) ve Pakistan (4.2 milyon) takip etti. Dışarıya en çok göçmen yollayan ilk üç ülke ise Meksika (11.9 milyon), Hindistan (11.4 milyon) ve Rusya (11.1 milyon ) oldu. Raporda, dünyada en çok göçmen gönderen ilk 10 ülke arasında Rusya, Çin, Ukrayna, Bangladeş, Pakistan, Birleşik Krallık, Filipinler ve Türkiye'nin yer aldığı kaydedildi.

Bunun yanısıra yurt dışından en çok para transferi alan ülkeler sırasıyla Hindistan (55 milyar dolar), Çin (51 milyar dolar), ve Meksika (22.6 milyar dolar) oldu. Dışarıya en fazla para yollayan ülkelerin ise 2009'da ABD (48.3 milyar dolar), Suudi Arabistan (26 milyar dolar) ve İsviçre (19.6 milyar dolar) olduğu belirtildi. Dünya Bankası tahminlerine göre yabancı işçiler tarafından gelişmekte olan ülkelere gönderilen para miktarı bu yılın sonunda 325 milyar dolara ulaşacak. Tüm dünyada transfer edilen para miktarının ise bu sene sonunda 440 milyar doları bulması bekleniyor.



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,824 µs