En Sıcak Konular

BDP'li başkan vekilinden birlik mesajları

14 Kasım 2010 14:26 tsi
Iğdır'ın düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende konuşan BDP'li Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, "Gün, birlik ve beraberlik günüdür." dedi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler, Iğdır'ın kurtuluşunda şehit düşen Mehmet Çavuş Anıtı'na valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla devam etti.

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki törende ise Vali Amir Çiçek, 5. Hudut Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdelen ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk halkı selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade Üsteğmen Hıdır Durmaz, 14 Kasım 1920 tarihinde Iğdır'a üç koldan taarruz eden Türk kuvvetlerinin, Ermenileri Alican ve Karakale köprülerinden Aras Nehri'nin kuzeyine püskürterek, Iğdır ve Aras Nehri'ne kadar tüm Sürmeli çukurunu sonsuza kadar Türk topraklarına kattığını söyledi.

BDP'li Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ise konuşmasında, katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, "Sevincimiz de kederimiz de mutluluğumuz, acımız da ortaktır. Ortak tarih, ortak coğrafya ve hep beraber inşa ettiğimiz ortak kültürel mirasımızın katkılarıyla geldiğimiz bu günde Türkü ile Kürdü, Azeri, Terekeme, Lazıyla kardeşçe ve omuz omuza olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Cumhuriyet tarihine baktığımızda Iğdır'ın da kendi cephesinde önemli ve değerli katkıları olmuştur. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, dost elinin sımsıkı tutulacağı ve öz değerlerinin sahiplenileceği gündür. Barış ve demokrasi anlayışını yarınlara güvenle taşıma günüdür. Çocuklarımızı bu coğrafyada el ele sevgi dolu bir ortamda büyütme günüdür." dedi.

Törende; gazeteci babasının fotoğraf makinesini alarak fotoğraf çeken minik Bilal'ın sempatik davranışları programa katılan vatandaşların ilgisini çekerken, program halk oyunları ile devam etti. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Iğdır Kulübü tarafından Kurtuluş Programı çerçevesinde Zor Dağı'na yapılan zirve tırmanışında açılan bayrak ise Vali Amir Çiçek'e teslim edildi. Program; resmi geçit ile son buldu.

cihan



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,291 µs