En Sıcak Konular

MHP baraj sıkıntısı yaşayacak iddiası

13 Kasım 2010 15:26 tsi
MHP baraj sıkıntısı yaşayacak iddiası MHP'nin politikalarının tükendiğini iddia eden Radikal yazarı Cüneyt Özdemir MHP'yi kızdıracak açıklamalar yaptı. MHP'nin yeni politikalara ihtiyacı olduğunu söylen Özdemir MHP'nin baraj sorunu olduğunu iddia etti.

Önümüzde seçim var; gelin, kendinizi MHP’ye gönül vermiş sıradan bir vatandaşın yerine koyun.

Komünizm gelecek, Türkiye bölünecek umacısı artık tarihten bir sayfa. Düşman komşu ülkeler argümanı yerle bir! Ne Yunanistan’la gerginlik var ne de Ermenistan’la, yetmezmiş gibi Suriye ile can ciğer kuzu sarması bir Türkiye var. Kıbrıs deseniz çözümsüzlüğün sıkıcılığında. Avrupa Birliği mi dediniz. Hangi ilerlemeyi eleştireceksiniz!

Güneydoğu’da PKK ile mücadele deseniz ne yazık ki orada da kitleleri öfkelendirecek ve ateşlendirecek ‘kötü’ bir haber yok. PKK’nın seçimlere kadar eylemsizlik kararı en çok milliyetçi partileri etkileyecek.

MHP’nin kapalı ekonomi önerileri zaten ortada… Kültür politikalarıyla ilgili hemen hiçbir şey duymadım zaten. “Din elden gidiyor” deseniz “Nereye gidiyor, senden daha muhafazakâr bir hükümet var iktidarda” diyecekler.

Peki ne kaldı geriye dersiniz?

Bahçeli’nin kurmaylarının yüksek ölçekten tehdit kokan “Dilini kopartırım!” restleri…

Devlet Bahçeli son yıllarda Türkeş’ten sonra MHP’nin ateşli teşkilatını %100 ve mükemmel kontrol eden bir lider. Tevazuu ile gerçek bir devlet adamı. MHP’deki kimi güçlü isimler de yamanlar eyvallah.
Muhalefet bayrağını hiç düşürmüyorlar. Peki ama seçimde %10 barajını aşmaya yeter mi?

MHP’ye gönül verenlere kötü bir haberim var: Dünün argümanları ve bugünün iyi niyetli yaklaşımları bir partiyi seçimde kazandırmaya yetmiyor.

Kurtların etrafını kurtlar sardı!

Dün değindiğim önemli bir konuyu bugün açmakta fayda var. AKP’nin kafasının içinde konuşan sesi geçen gün Yeni Şafak gazetesinde çok ilginç bir şey fısıldadı.

Özet geçmek gerekirse önümüzdeki seçimlerde CHP’nin oy oranının %3 aşağı ya da yukarı olmasının AKP için bir önemi olmadığını söyledi.

Önemli olan MHP’nin bu %3’lük oynamada nerede duracağıydı. Zira %10 barajına takılma ihtimali olması bir anda onlarca milletvekilinin barajı geçen AKP ve CHP arasında dağılması anlamına gelecekti. Yazıyı okuyunca beynimden geçen ilk cümle “Hay bin tilki!” oldu.

MHP’de çok acil bir eylem planı şart!

Şimdi Başbakan Erdoğan’ın neden MHP’ye durup dururken bu kadar sert yüklendiğini anlıyor musunuz? Bir puanlık fark en az Meclis’te 40 milletvekili demek olacak. Bu yüzden “MHP’li kardeşlerime sesleniyorum” jestleri ya da “Burası kasap mı” restleri havada uçuşuyor.

,Devlet Bahçeli’nin gördüğümüz kadarı ile şu andaki en büyük stratejisi Başbakan ile polemik üzerinden bir muhalefet kurmak. Kızmak yok, iş karizmalara kalacaksa bu olmayacak duaya amin demek. Ne yazık ki şimdilik ufukta MHP’de yeni bir vizyon da gözükmüyor.

Peki n’olacak bu MHP’nin hali?

Anketlere bakarsanız Tarzan zorda! Sayın Bahçeli, bağıra çağıra bu işin bir yere gitmesine imkân yok. Sakin sakin MHP nasıl kurtulacak onu anlatın, herkes merakla sizi dinliyor!

Radikal



Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs