En Sıcak Konular

Bakan Günay'dan TRT'ye sert tepki

12 Kasım 2010 23:28 tsi
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TRT'nin Mehmet Ali Ağca ile röportaj yapmasına tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Yakın Doğu Üniversitesi'nde düzenlenen "Türk Edebiyatı Kıbrıs'ta" etkinliğinin kapanış törenine katılan Bakan Günay, gazetecilerin TRT'nin Mehmet Ali Ağca ile röportaj yapmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Şiddetle eleştiriyorum, bağışlamayacağım" yorumunda bulundu. Bakan Günay, konuyla alakalı olarak soruşturma başlatılmasını talep edeceğini bildirdi..

Mehmet Ali Ağca'nın TRT'de televizyon programına çıkmasını, "Şiddetle eleştiriyorum. Mehmet Ali Ağca, Türkiye'nin yüzünü çeşitli olaylarda kızartmış bulunan bir insandır. TRT gibi bir özerk devlet kurumuna, bir yayına konuk edilmesi de kitabının tanıtımına, bu yayının vesile yapılması katiyen bağışlamayacağım bir davranıştır. Bunun sorumluları hakkında Türkiye'ye döndüğüm zaman takibat isteyeceğim" ifadeleriyle TRT'ye tepki gösteren Günay konuyla ilgili girişimlerde bulunacağını bildirdi.

AYASOFYA BAYRAMDA AÇILMAYACAK

Programın sorumlusu kim ise gerekli tahkikatın yapılacağını bildiren Günay, bir başka gazetecinin, "Ayasofya'da bazı gruplar namaz kılmak istiyor. Bunun üzerine yürüyüş yaptı bazı gruplar. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna ise, "Biz Ayasofya çevresinde namaz kılınabilecek olan ayrıca içerisinde de namaz kılınmaya has edilmiş olan özel bölümler var. Bu mekanları ayrıca dünyanın en büyük cami var, Ayasofya'ya 50 adım mesafede Sultanahmet Camii. Yani sorun çıkarmasın kimse. Ayasofya içinde (illa başımızı secdeye koymak istiyoruz) derlerse ayrıca orada da köşede bir 'Hünkar Mahfili' denilen bir mekan var. İstiyorlarsa burada yapabilirler. Biz kimsenin ibadetiyle ilgili bir engelleme getirmek istemiyoruz. 1500 yıllık bir mekanı, geleceğe tartışma vesilesi yapmadan taşımak istiyoruz. Geçen bayramda arkadaşlar bizi anlayışla karşıladılar.

Bayramlar, sorun çıkarma değil, sorunların çözüldüğü, yeni tartışmaların ortaya çıkması değil, paylaşma vesilesidir. Herkesten bu anlayışı da rica ediyorum. İslam dininin temel emirlerinden birisi zorlaştırmayın, kolaylaştırın." yorumunda bulundu.
 
cihan



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs