En Sıcak Konular

Babuşcu'dan Oktay Ekşi'ye tepki

12 Kasım 2010 20:52 tsi
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, görevine devam eden Oktay Ekşi'ye sert tepki gösterdi...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Hürriyet Gazetesi yazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin köşesinde Hükümet üyelerini "Analarını bile satarlar." diyerek aşağılamasının ardından Basın Konseyi'ndeki görevine devam etmesine sert tepki gösterdi.

Aziz Babuşcu, özgürlüğün sınırının, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğini hatırlattı. Basının özgürlüğünün dilediğini, tahkir etmeden, küfretmeden dile getirebilme özgürlüğü olarak gördüğünü belirten Babuşcu, bunun toplumda farklı düşünceleri ortaya koyma fırsatı sağlayacağını ifade etti.

Siyasetteki üslubun medyadaki takipçileri olduğunu dile getiren Babuşcu, "Oktay Ekşi beyin yazdığı o yazı, yazının sonunda kullandığı cümle, yazının bütünlüğü içinde kullandığı üslup, tasvip edilmesi mümkün olmayan bir üsluptur. Bu kadar tecrübeye asla yakıştırılmayacak bir üslup. Yani hakaretin sonrasında, bu milletin yüzde 95'inin tasvip etmeyeceği bir üslup. Sonra da aynı üslupla bir özür beyan ediyor, ama o özrü beyan ederken de o kibirli tavrını sürdürüyor. Basın konseyinde erdem sahibi olan birisinin orada bir saniye durmaması gerekir." dedi.

Basın Konseyi'nin bu konuda basın ahlak ilkeleri açısından ilkesel bir duruş göstermesini beklediklerini söyleyen Babuşcu, "Bu ilkesel duruşu göstermemesi halinde bunun hazmedilecek bir tarafı yok." diye konuştu.

Toplumun demokratik tepkisini ortaya koymasını beklediklerini ifade eden Babuşcu, köşe yazarlarına da sert çıktı, referandumda 'Evet' oyu kullanan vatandaşların bazı köşe yazarları tarafından, 'Bir kilo nohut karşılığında aklını satan insanlar' olarak tasvir edildiğini ifade eden Babuşcu, "Beyni nohut kadar olan insanların köşe yazarlığı yaptığı bir ülkede maalesef bu tür yazıların ortaya çıkması normal. Tabii ki toplum bunlara tepki koyuyor, koymalı da. Çünkü pervasız ve ölçüsüz insanların gazeteci kimliği altında törpüleyecek olan yine toplumun kendisidir." şeklinde konuştu.

Oktay Ekşi ile ilgili olarak Hürriyet gazetesinin önünde bir tepki ortaya konulduğunu hatırlatan Babuşcu, "Ben umuyorum ki aynı tepki Basın Konseyi'nin önünde de tekrarlanmadan oradaki görevini sonlandırmış olsun." dedi.

cihan

 



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,582 µs