En Sıcak Konular

'Anayasa değişikliği ile yargı sistemi tartışılır olmaktan çıktı'

12 Kasım 2010 20:43 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin kabuğunu kırdığını belirterek; "Daha fazla demokrasi ve özgürlük sağlanacak. Yargı sistemi tartışılır olmaktan çıktı." dedi.

Tunatan Tesisleri'nde düzenlenen Sakarya İl Yönetimler Toplantısı'nda konuşan Tanrıverdi, belediyecilikte kentlere ve insanlara en modern hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. Belediyecilik denildiğinde akıllara hemen alt yapının gelmemesi gerektiğini kaydeden Tanrıverdi, belediyeciliğin gencinden yaşlısına şehirde yaşayan herkesin ihtiyacını karşılamak olduğunu vurguladı. Belediyelerin son dönemdeki başarılı çalışmalarına da değinen Tanrıverdi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Japonya'da yapılan 12. Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı'nda Dünya Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildiğini ifade etti.

Tanrıverdi, şunları kaydetti: "İlk kez İslam dünyasından bir belediye başkanı Dünya Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Bu bir ilk olmuştur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olan Kayseray, dünyada yılın en iyi tramvay sistemi ödülüne layık görüldü. Bunun yanında Meksika'da yapılacak Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) 3. Dünya Kongresi'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, başkanlığa aday gösterildi. Geçtiğimiz haftaya kadar karşısında rakip yoktu. Ancak öğrendik ki Lizbon Belediye Başkanı aday olarak çıktı. Bu kongrede iki aday çarpışacaktır. İnanıyoruz ki Topbaş başkanlığa seçilecektir. Oradan böyle bir sonuçla dönmek istiyoruz."

Yerel yönetimleri ve hizmetleri önemsediklerini anlatan Tanrıverdi, hizmetlerin temelinde insan ve demokratik değerlerin olduğunu söyledi. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesinin yerel yönetimlerle bire bir ilişkili olduğunu belirten Tanrıverdi, "Halk sağlıklı hizmet alıyorsa 'Allah devlete, millete zeval vermesin' der. Ama hizmet alamıyorsa 'Nerede bu devlet?' diye isyan eder. Gerçek demokrasinin yerleşmesi, kökleşmesi ve gelişmesi yerel yönetimlerin hizmetleri ile direk alakalıdır." sözlerini kaydetti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye gündemini oldukça meşgul eden anayasa değişikliği sürecinde muhalefet partilerinin meseleyi siyasallaştırdıklarını ifade etti. Tanrıverdi, muhalefet partilerinin değişikliği önlemenin yanı sıra AK Parti'yi sıkıntıya sokmak istediğini dile getirdi.

Tanrıverdi, şunları belirtti: "Bunda başarılı olamadılar. Başarılı olamazlar da. Kendi içlerinde çelişkili ifadelerde bulundular. Sadece AK Parti'nin ayağını çelmek için bunu düşündüler belki, ama Türkiye'nin ayağını çeliyor olduklarının farkında olmadılar. Doğrusu büyük yanlış yaptılar. Değişiklik sonunda Türkiye'nin itibarının arttığını görüyorsunuz. Anayasa değişikliği ile Türkiye kabuğunu kırmıştır. Artık daha fazla demokrasi ve özgürlük sağlanacak. Hukukun üstünlüğünü sağlayacak önemli bir adım atıldı.Türkiye'de hukuk ve yargı sistemi tartışılır olmaktan çıkacaktır."
 
cihan



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,590 µs