En Sıcak Konular

CHP'de Baykal yanlısı isimler kurultay istiyor

12 Kasım 2010 15:40 tsi
CHP'de Baykal yanlısı isimler kurultay istiyor CHP'de Önder Sav'ın parti yönetiminden uzaklaştırılması ile sonuçlanan yönetim krizinin üzerinden henüz bir hafta geçmemişken partide yeni bir tartışma başladı.

 Eski CHP Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın bazı isimler seçimli kurultay istiyor.

TBMM'de konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, kurultaya gidilmesinin faydalı olacağını dile getirdi. Daha önce bu konuda görüşlerini Genel Başkan Kemal Kılıçadoğlu ile paylaştıklarını hatırlatan Özyürek, "Kendisi ile yaptığımız görüşmede bu uzun tartışmaları sona erdirmenin tek yolunun bir olağanüstü kurultay olduğunu, seçimli bir kurultay olduğunu ifade etmiştik. Bunun yapılmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Gecikmeden mutlaka bu kurultay yapılmalıdır. Çünkü seçime çok az bir süre kaldı. Yaşanan tartışmaları hatırlarsanız Parti Meclisi'nin büyük çoğunluğunun sayın Kılıçdaroğlu gibi düşünmediği ortaya çıkmıştı. Daha sonra imzalar geri alındı, ama bir yenilenme ihtiyacı var. Şu anda bir Genel Başkanlık sistemine dayalı tüzük uygulanıyor. Oysa 5 -6 ay Genel Sekreterlik sistemine dayalı tüzük uygulanmıştı. O dönemde yapılan tasarruflar ve uygulamalarla ilgili de kurultayın bir ibrada bulunmasına ihtiyaç var. Bu nedenlerle kurultay olmasında yarar var." diye konuştu.

Özyürek, Genel Başkanlık konusunda bir tereddütlerinin olmadığını söyledi. "Sayın Kılıçdaroğlu'nu hepimiz destekliyoruz." diyen Özyürek, şöyle devam etti: "Öyleyse bu konularda da kararın kendisinde olması lazım. Ama ben genel hava ve genel değerlendirmenin seçimli bir kurultay şeklinde olacağını umuyorum. Hem il başkanları, hem milletvekilleri Genel Başkan'ın takdirine bıraktılar. O da değerlendirmesini yapacaktır. Umarım aralık ayında seçimli bir olağanüstü kurultaya partimiz gider. Önemli olan CHP'nin birliği, bütünlüğüdür. Genel Başkan nasıl bir yöntemi uygun görüyorsa delegelerimiz kendisine destek olacaktır."

Özyürek, 'Genel Başkanlık yarışı yaşanır mı?' yönündeki bir soruya da "Bir genel başkanlık yarışı olacağını zannetmiyorum, ama kendisi bir güven tazelemek açısından genel başkan seçimi de yapılsın diyebilir. Başka bir aday çıkacağını da zannetmiyorum. Çıksa bile göstermelik bir aday olur. Sayın Kılıçdaroğlu yine geçen kurultayda olduğu gibi oybirliğine yakın bir çoğunlukla seçilir." cevabını verdi.

Konya Milletvekili Atilla Kart ise şu görüşleri dile getirdi: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki kararının ne yönde olduğunu bilemiyoruz. Ben 1 aydır bunları ifade ediyorum. Geldiğimiz noktada Parti Meclisi seçimini kapsayacak şekilde bir olağanüstü kurultay yapılmasının hem siyaseten hem de yasal olarak bir zorunluluk olduğu kanısındayım. Bu düşüncemi hala koruyorum. Ben inanıyorum ki CHP kadroları üstün bir sorumluluk duygusuyla, sağduyuyla partinin sorunlarını yetkili organlarda, zemini içinde konuşacaklardır. CHP bünyesinde bir ayrışma ikliminin söz konusu olmayacağını düşünüyorum. Genel başkan seçimli bir kurultayın şartları yoktur. Parti tabanında ve halkta Genel Başkan'ımıza yönelik destek en azından 22-23 Mayıs coşkusuyla devam etmektedir. Burada genel başkan seçimi dışında Parti Meclisi'ni kapsayacak şekilde bir kurultayın yapılmasının gerekli olduğu kanaatindeyim."

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Muğla Milletvekili Gürol Ergin ve CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ise kurultay konusunda net bir şey söylemekten kaçındılar.

(CİHAN)



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,802 µs