En Sıcak Konular

Erdoğan Obama ile ne konuştu?

12 Kasım 2010 15:29 tsi
G20 Zirvesi nedeniyle Güney Kore'nin Seul kentinde bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın görüşmesi zirveyi damgasını vurdu.

Sanayileşmiş ve gelişmekte olan 20 büyük ülkeyi bir araya getiren G-20 zirvesi Güney Kore'nin başkenti Seul'de başladı. Seul'deki COEX Kongre ve Sergi Merkezi'nde resmi olarak bugün başlayan zirvede, Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve ekonomi bürokratları eşlik ediyor.

G-20'DE AİLE FOTOĞRAFI

Zirveye katılan liderler aile fotoğrafı çektirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın verdiği samimi poz dikkat çekti. Liderler, hatıra fotoğrafı sonrası el salladı.

 

OBAMA İLE BAŞBAŞA GÖRÜŞME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile başbaşa bir görüşme yaptı.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, G-20 liderler Zirvesi'nin yapıldığı COEX Kongre Merkezi'nde ABD Başkanı Obama ile başbaşa yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Liderlerle görüşmeleri çerçevesinde Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev ile de 30 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin sonunda iki lider, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi de alarak görüşmelerine bir süre daha devam etti.

FÜZE KALKANI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede Füze Savunma Sistemi ile ilgili konunun gündeme geldiğini belirtirken, şu anda bu konuyla ilgili Türkiye'nin verdiği nihai bir kararın söz konusu olmadığını söyledi.

 



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,482 µs