En Sıcak Konular

'Tezcan'a katıldığım ve katılmadığım noktalar var'

12 Kasım 2010 14:38 tsi
Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokratlar Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ecvet Tezcan'in Avusturya medyasına verdiği mülakatta katıldığı ve katılmadığı noktalar olduğunu söyledi.

Avusturya-Türk İşadamları Derneği'nin kuruluşunun 15. yılı toplantısında konuşan Hannes Swoboda, Avusturya'da yaşayan Türklerin Türkçe öğrenmesi talebini haklı bulduğunu ifade etti. Swoboda, göçmenlerin Almanca öğrenmesi konusunda zaten he fikir olduklarını belirtti. Bundan sonra önemli olanın sorunların çözüme kavuşması için birlikte konuşmak olduğunu belirten Avusturyalı milletvekili, birlikte daha çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Economist dergisinde çıkan "Türkiye Avrupa'nın Çin'i'' yorumuna katıldığını belirten Swoboda, ülkenin reformlar konusunda yol aldığını, kendisinin de tepki almasına rağmen anayasa değişikliğini desteklediğini ve daha alınacak önemli mesafeler olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilerleme raporu konusundaki yorumlar hakkında da konuşan Swoboda, "Bakan Bağış ile sıkça konuşuyoruz. Hem Türkiye hem de Avrupa Komisyonu haklı. Sürecin amacı tam üyelik olmalıdır. Ancak bunun ne kadar süreceğini hiçbirimiz söyleyemeyiz. Türkiye'nin yaşadığı sorunların bir kısmını şu an birliğe hali hazırda üye olmuş ülkelerde yaşıyor, bunu da biliyorum." ifadelerini kullandı.

Avusturya'da da Almanya'dakine benzer bir terse beyin göçü olmasında korktuğunu ifade eden Swoboda, ''Türkiye'ye geri beyin göçü Avusturya için bir kayıp olur.'' ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,216 µs