En Sıcak Konular

Sıcaklıklar 4 derece düşecek

12 Kasım 2010 11:31 tsi
İşte Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirme...

Son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de görülecek yağışların, İzmir ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Tahminlere göre, Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece azalacak olan sıcaklık, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ, SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yağışların; İzmir ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Kayseri ve Sivas), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş ve Van) yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde çevrelerinde yer yer hafif sis bekleniyor 22 derece.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası sağanak yağışlı 21 derece.

İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor 21 derece.

Antalya: Parçalı bulutlu 26 derece.

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 derece.

Erzurum: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor 16 derece.

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 24 derece.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İzmir il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Bölgenin batısı parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

İç Anadolu: Batısı parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç ve doğusunda yer yer hafif sis, Kayseri ve Sivas çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer hafif sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

(CİHAN)



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs