Aşk ile yemek | " /> Aşk ile yemek | "/>

En Sıcak Konular

Aşk ile yemek

12 Kasım 2010 09:55 tsi
Aşk ile yemek "Nedim başarılı bir gazeteci olduğu kadar çok da verimli bir yazar. Sanırım kitaplarının sayısı otuza yaklaştı. İşin ilginç yanı, Nedim hep benim ilgi duyduğum alanlarda yazıyor. Ve kitapları benim için vazgeçilmez oluyor." Sirel Ekşi yazıyor...

Sirel Ekşi/ Haberturk

Yeni çıkan kitaplarla ilgili internet sitelerini dolaşırken karşıma sevgili dostum A. Nedim Atilla’nın son kitabı çıktı. Nedim başarılı bir gazeteci olduğu kadar çok da verimli bir yazar. Sanırım kitaplarının sayısı otuza yaklaştı. İşin ilginç yanı, Nedim hep benim ilgi duyduğum alanlarda yazıyor. Ve kitapları benim için vazgeçilmez oluyor. Hayykitap’dan çıkan “En Yangın Aşklar Yemekte Başlar – Anadolu Afrodizyakları” kitabını görünce sevindim. Allah’tan internet var. Tıklayıp kitabı sepete attım, ertesi gün akşamüzeri de elime aldım.

Yemek ve aşk arasındaki ilişkiyi açıklamam gerekirse aşk ile yemek yediğimi söylemeliyim. Çünkü iyi bir yemeğin her şeye iyi geldiğine inanırım ve lezzete saygı duyarım. Görüldüğü gibi benim yemekle ilişkim manevi aşk boyutlarında kalıyor. Ancak sevgili Nedim kitabında dünyevi aşkla ilgili sofralarda gezindiriyor bizi. 122 sayfalık kitap sekiz bölümden oluşuyor.

Birinci bölümde Afrodit ve Afrodizyak başlığı altında Afrodit’in vatanı Anadolu’daki en eski afrodizyaklar olan bal, balık, badem üçlüsüne değinilmiş. İkinci bölüm Osmanlı’nın Bitmek Tükenmek Bilmeyen Gücü’nün kaynağını anlatıyor.

Haremin güç veren yiyecekleri, sarayın gece dersleri bu bölümde yer alıyor. Kitabın üçüncü bölümünde Modern Hayat ve Afrodizyaklar var. Bunu Yerli Viagralar başlıklı dördüncü bölüm izliyor.

Beşinci bölümde Karadeniz’den afrodizyak yiyecekler, altıncı bölümde denizdeki afrodizyaklar anlatılmış. Yedinci bölüm, ‘Sağlıklı Beslen Cinsel Gücünü Artır’ diyor. Kitabın sekizinci bölümü Anadolu Halk tıbbında yaygın olarak kullanılan afrodizyak bitkilere ayrılmış.

Kitabı okurken nedense Nedim’in gülümseyen muzip yüzünü gördüm hep. En Yangın Aşklar Yemekte Başlar’ı bir solukta okudum. Beni şaşırtan pek çok bölümle de karşılaştım. Örneğin bildiğimiz cevizli incir dolmasının göz kamaştırıcı gücü gibi. Penceremin önünü süsleyen Afrika Menekşeleri’nin ve tatlıda dolmada vazgeçemediğim tarçının hiç bilmediğim özelliklerini de öğrenmiş oldum.

 


 


Kitabın arka kapağındaki tanıtım yazısı ile bitirelim sözü. “… Bu kitapta tarifi verilen 30 afrodizyak yemeği romantik bir ortamda en sevdiğiniz insanla yediğinizi düşleyin. Ne dersiniz? Muhtaç olduğunuz kudret Anadolu topraklarındaki asil narda mevcutken sentetik desteklere gerek var mıymış?”

 

A. Nedim Atilla'nın "En Yangın Aşklar Yemekte Başlar" kitabını temin etmek isteseniz lütfen tıklayınız.



Bu haber 1,161 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,254 µs