Twitter şoku! | " /> Twitter şoku! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'a Twitter şoku!

12 Kasım 2010 09:54 tsi
Erdoğan'a Twitter şoku! 

Başbakan Erdoğan adına sosyal paylaşım sitesi Twitter'da onlarca hesap açıldığı, bu hesapların takipçilerinin binleri aştığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına sosyal paylaşım sitesi Twitter'da onlarca hesap açıldığı, bu hesapların takipçilerinin de 27 bine yakın bir rakama ulaştığı öğrenildi. Hesaplardaki yorumlar da oldukça ilginç. Başbakanlık yetkilileri aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve parti milletvekillerinin de takip ettiği bu hesapların hiçbirinin Başbakan'ın resmi hesabı olmadığını açıkladı.

Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, siyasi parti liderleri, Bakanlar, milletvekilleri ve pek çok siyasinin kullandığı sosyal paylaşım sitesinde, çok sayıda sahte Başbakan Erdoğan sayfası açıldığı öğrenildi. 10'un üzerinde açılmış olan bu sayfaların takipçileri ise 27 bini buldu.

Takipçilerin arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, AKP'li milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve bakanlar da yer aldı. Başbakanlık yetkilileri bu sayfalardan hiçbirinin bilgileri dahilinde açılmadığını ve Başbakan'ın resmi adresi olmadığını söylerken, özellikle en çok takip edilen RT_Erdoğan adlı sayfanın ise kim tarafından açıldığını bilmediklerini ifade etti.

"TOPLANTIDAYIM" DİYEN DE VAR, MUHALEFETE ÇATAN DA

"Sahte" Başbakan Twitter hesapları üzerinden yapılan yorumlar da oldukça ilginç. Diğerlerine göre daha popüler olan ve parti teşkilatından birileri tarafından açıldığı tahmin edilen hesaplar üzerinden Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları ve kamuoyu ile paylaşılmış mesajları yayınlanıyor. Bunun yanı sıra daha az popülaritesi olan sayfalar üzerinde ise komik diyaloglar yer alabiliyor. Bu sayfalardan birinde "sahte" Başbakan "Bugün MKYK'dan bazı arkadaşları çıkarttım, onların yerine daha sevdiklerimi aldım" derken, bir diğer "sahte" hesap üzerinde ise, "Toplantıdayım" notu bulunuyor. Bir kısmı da Erdoğan'ın fanları tarafından açılan hesaplar üzerinden Anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler yer alıyor.

bugün



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,891 µs