yeni model | " /> yeni model | "/>

En Sıcak Konular

MİT'e yeni model

12 Kasım 2010 08:50 tsi
MİT'e yeni model 

Gizli kararname onaylandı, Milli İstihbarat Teşkilatı iç ve dış istihbarat diye ikiye ayrıldı...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), resmi olarak iç ve dış istihbarat diye ikiye ayrıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, istihbarattan sorumlu yardımcılarının sayısını birden ikiye çıkardı. Birinci İstihbarat yurtiçine, İkinci İstihbarat ise yurtdışına bakacak.

MİT'in iç ve dış istihbarat yapılanmasına ilişkin düzenleme ay başında tamamlandı ve gizli kararname ile yayımlandı. Gizli kararname ile yapılanma hükümet tarafından da onaylandı. MİT'in en güçlü yanını oluşturan istihbarattan sorumlu müsteşar yardımcılıkları sayısı 2'ye çıkarıldı. Böylece Müsteşar Hakan Fidan'a bağlı yardımcı sayısı 3'ten 4'e çıktı. Yeni müsteşar yardımcısı A.G. oldu. Yurtiçinden sorumlu olacak Birinci İstihbarat'a Güvenlik İstihbarat Başkanlığı ve İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı bağlandı. Dış istihbarattan sorumlu İkinci İstihbarat'a ise Stratejik İstihbarat Başkanlığı ile Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı bağlı olacak. MİT'te, teknik ve idari yapılanmadan sorumlu iki müsteşar yardımcısı daha görev yapıyor. MİT, "Yeni Vizyon" çalışması çerçevesinde bir süredir dış istihbarata ağırlık verdi. Ağırlık merkezini dış istihbarata yönelten MİT, uluslararası toplumun kaderini etkileyen 10 kritik alanı "ekonomik, politik, kültürel ve demografik yönleri" ile yakın markaja aldı. MİT, bunların yanında enerji bölgeleri ve alternatifleri üzerinde yoğunlaşıyor. Öte yandan MİT'ten dün yapılan bir açıklamada, bir internet sitesinde yer alan, Müsteşar Hakan Fidan'ın kardeşine yönelik iddiaların tamamıyla yalan olduğu ifade edildi.

'YABANCI DİL' ÖNEM KAZANDI

Bir süredir dış istihbarata ağırlık veren MİT'te son bir yıl içinde; Arapça, Sırpça, Ermenice, Gürcüce, İbranice, Yunanca, Bulgarca, Rusça, Arnavutça ve Boşnakça bilen personel alımı yapıldı, kurum içindeki bazı personelin de bu dillerde eğitim alması sağlandı.

Değişim işaretini Erdoğan vermişti

BAŞBAKAN Erdoğan, mayıs ayında, Brezilya'ya giderken, MİT'in yurtdışı istihbarata ağırlık vereceğini şu sözlerle dile getirmişti: "MİT'in birinci derecede ağırlıklı görevi yurtdışı istihbarattır. Yeni müsteşarımız atılması gereken adımları atmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Çalışmalarını tabii bizlerle de paylaşacaktır. Benim de, Cumhurbaşkanımın da, Genelkurmay'ın da en önemli kaynaklarından biri, dış istihbaratta müracaat kapısı orasıdır. Bunu çok daha aktif, netice alır hale getirmeliyiz."


Yahya Bostan - Sabah



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs