En Sıcak Konular

Jandarmadan skandal rapor

12 Kasım 2010 08:20 tsi
Jandarmadan skandal rapor

İstanbul’daki Jandarma Bölge Komutanlığı’nın imam hatip liselerini tek tek fişlediği ortaya çıktı.

İstanbul'daki Jandarma Bölge Komutanlığı'nın görev sahası içerisinde bulunan Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve İstanbul'daki İHL'leri takibe aldığı belirlendi. Milli Güvenlik dersine giren subaylar 7 ilde bulunan 48 lisede fotoğraf ve görüntü kaydı alarak kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili takip yapmış. 

DUVAR YÜKSEK GÖRÜNTÜ ALAMADIK

'İmam Hatip Liselerinde Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin Uygulama Durumu' başlıklı raporda tespit tarihi olarak 24- 25 Nisan 2003 yazıyor. Yönetmeliklere uygun hareket etmediği ileri sürülen isimler deşifre ediliyor. İl il listelerin yer aldığı raporda ilk sırada İstanbul'daki 23 İHL var. 'Milli  Güvenlik Bilgisi derslerine giren öğretmenlerle mülakat ve gözle keşif tespitleri yapılmıştır' ibaresinin dikkat çektiği değerlendirmede şöyle deniliyor: "Liselerden 18'inde video görüntüsü alınabilmişken Tuzla, Kadıköy, GOP Kazım Karabekir, Fatih ve Üsküdar İHL'lerinde kamera çekimlerine karşı sıkı tedbir alınması ve okul duvarlarının yüksek olması nedeniyle deşifre olunmaması maksadıyla görüntü alınamamıştır. Ancak bu okullara ait görüntüler daha önce Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderilmiştir. Bu okullardaki gözle keşif sonuçları daha önce tespit edilen görüntülerden farksızdır. Tespit edilen görüntüler izleme kolaylığı açısından üçer dakika ile sınırlı tutulmuştur." Rapordaki tespitler Milli Güvenlik Dersi'ne giren subayların benzer çalışmaları düzenli bir şekilde yaptıklarını ortaya koyuyor.

 

 

İstanbul ile ilgili şu not dikkat çekici: "32 ilçeden 14'ünde vekaleten görev yapan ve kılık kıyafet yönetmeliğini hassasiyetle uygulayan ilçe milli eğitim müdürlerinin tamamı görevden alınmıştır. Kadrolaşma faaliyetleri kapsamında asaleten görev yapan çağdaş zihniyetli Kartal İlçe milli Eğitim Müdürü B.E. imam hatip lisesi bulunmayan Adalar ilçesine görevlendirilirken, irticai görüşleri ile bilinen Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Z.G. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmıştır."

Bilgi notunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kaymakamlıklar vasıtası ile yaptırdığı incelemelerle ilgili ilginç ifadeler kullanılıyor. İstanbul'daki İHL'lerde yapılan incelemeler öncesinde okul yönetimlerine haber verildiği ileri sürülerek şu iddialar sıralanıyor: "Müfettişlerce idarenin yanıltılmasına yönelik, uygulamaların yönetmeliklere uygun olarak yapıldığı yolunda rapor tanzim edilmekte... Yönetmeliğin uygulanması doğrultusunda çaba gösteren öğretmenler baskı altına alınmaktadır." 

MİLLETVEKİLİ ZİYARETİ JANDARMA RAPORUNDA

AK Parti Milletvekili Nusret Bayraktar'ın 4 Mart 2003'te Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yaptığı ziyaret de Jandarmanın notlarında. Bayraktar'ın okul müdürünü ziyaret ettiği belirtilerek, "Okuldaki uygulamalardan duydukları memnuniyeti belirterek müdüre destek vermişlerdir" deniliyor. Okul Müdürü A. A. Hakkında şu iddialarda bulunuluyor: "Bütün kız öğrencileri, okulun en üst katındaki mescitte toplayarak cam kenarlarına oturmamaları, camlardan görüntü vermemeleri konusunda uyarmış en kısa zamanda dışarıdan okul içerisinin görünmemesi için perde yaptırılacağını söylemiştir."

bugün



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs