En Sıcak Konular

Milli Eğitim'de devrim!

11 Kasım 2010 17:15 tsi
Yeniliği Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Özak açıkladı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak açıkladı: "Beden dersi yerine spor, kültür ve sanat dersi konulacak. Spor mahkemeleri kurulacak, taş atan taraftar yargılanacak." Faruk Nafiz Özak Plan bütçe komisyonu çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özak haftada 45 dakika beden eğitiminin çocuklar için yeterli olmadığını söyledi. Özak, “Sınavlar, SBS, dersler nedeniyle çocuklar mutsuz. Haftada 45 dakikalık spor onlara yetmiyor. Bunu yerine beden eğitimi dersinin kaldırılarak haftada yarım gün kültür sanat ve beden eğitimi dersi yapılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık” dedi.

Ancak Özak bunun uygulanması konusunun Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yetkisinde olduğunu belirtti. Özak yarım günlük uygulamayla ilgili Başbakan’ın da yer alacağı bir toplantıda konunu kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

SPOR MAHKEMELERİ

Bakan Özak spor müsabakalarında olay çıkaranların, sahaya yabancı madde atanların anında yargılanamadıkları için başka karşılaşmalarda da olay çıkarmaya devam ettiklerine dikkat çekti. Bu tür kişilerle ilgili yargılama sürecinin hızlı işlemesi için mevcut mahkemelerden birinin sadece bu tür davalara bakması konusunda bir yasa taslağı hazırladıklarını açıkladı.

Taslağın Adalet Bakanı Ergin dışında tüm bakanlar dışında imzalandığını söyledi. Bakan Özak spor kulüpleri ve federasyonlarla ilgili de yasa hazırlığı içinde olduklarını bildirdi.

Spor kulüplerinin dernek statüsünde çalıştıklarını ve borç yükü altında kaldıklarını belirten Özak harcamaların da kontrol edilemediğini belirtti. Özak, sporda şiddet, doping ve federasyonlar konusunda yapılacak düzenlemelerin acil olduğunu vurguladı. Kulüpler yasası için ise zaman olduğunu söyledi.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs