En Sıcak Konular

MHP'li Vural'dan Başbakan'a ağır eleştiri

11 Kasım 2010 17:13 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'a başörtüsü sorunuyla ilgili olarak eleştirde bulundu...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü sorunu için 2011 yılı sonrasını işaret etmesini, bu konuda çözme niyetinin olmadığını, konuyu bir siyaset malzemesi olarak kullandığını iddia etti.
Vural, MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Vural, Erdoğan'ın, başörtüsü sorunu için vadeyi 2011 yılı sonrasına ötelediğini, çözme niyetinin olmadığını, çözmek istiyormuş gibi gösterdiğini savundu. ''Başbakan kaçmaktadır'' diyen Vural, Başbakan'ın konuyu bir siyaset malzemesi olarak kullandığını ileri sürdü. Başbakan'ın meseleyi daha fazla kaşımak ve istismar etmek amacında olduğunu kaydeden Vural, şu görüşleri dile getirdi:

''Sayın Başbakan yetmedi mi, üniversitedeki genç kızların gözyaşları yetmedi mi? Top gibi oynamaktadırlar. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuya verdiği bir cevap karşılığında Sayın Başbakan 'Benim özgürlük inancım farklı' demek suretiyle bu konuda beklentiler oluşturup, beklentiler üzerinden siyaset devşirmek istiyor. Bu konu siyasetin ve siyasetçinin istismar alanı olarak kullanılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanının görüşü yine değişmiştir. Başbakanla hemfikirim demiştir. Bu millet kimin dediğine inanacak? Dün farklı, bugün farklı. Anlaşılan o ki başörtüsü konusu sırça köşklerde oturma rekabetinin bir parçası haline dönüşmüştür. Bir koltuk için başörtüsü istismar edilebilmektedir. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki çekişme 2001 seçimlerinden sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda esen soğuk rüzgarların bir yansımasıdır.''

Vural, Başbakan Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin her söylediğine karşı dava açtığını savundu. Başbakan Erdoğan'ın, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 24 Aralık 2009 tarihinde söylediği sözlere karşı ise 22 Ekim 2010 tarihinde dava açtığını belirten Vural, ''Hakaretlere 11 ay tahammül edilmiştir. Meşe ağacının dalları 11 ay sonra Sayın Başbakan'ın aklına gelebilmiştir. MHP ve genel başkanına karşı şahin olan sayın Başbakan BDP'ye, İmralının avukatlarına karşı güvercindir.'' görüşünü dile getirdi.

Kütahya'da, bir ülküdaşlarının terör örgütü ile bağlantılı bir saldırı sonucu şehit edildiğin ifade eden Vural, olaylar sırasında 3 gün boyunca tedbir alınmadığını, hükümetin duyarlı olması gerektiğini kaydetti. Vural, ''Üniversiteler huzur yeri olmalıdır. MHP olarak kardeşliğimizi fitne ve fesatla birbirine vurdurmak isteyen zihniyet karşısında uyanık olmaya, tehlikeli provokasyonların parçası olmamaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Oktay Vural, ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun görevden alınması ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Kendi isteğiyle ayrıldığı söyleniyor. Saygın bir anlayışla görev yapmıştır. Perde arkası nasıl gelişmiştir? Bunu daha sonra değerlendirmemiz mümkündür. Ama böyle bir kişinin Diyanet İşleri Başkanı olmasından rahatsızlık duyan kimse yoktu. Kendisine teşekkür ediyoruz." (CİHAN)

 



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,858 µs