En Sıcak Konular

Van’da gerginlik

11 Kasım 2010 16:56 tsi
Erciş'in Çelebibağ Beldesi'nde anne ve 4 çocuğunu öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturmalar devam ederken, 500 kişilik bir grup, İlçe Jandarma Komutanlığı binası önünde toplanarak "Devlet Katili Koruma" diye slogan attı.

İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ve BDP İlçe Başkanı Ramazan Alver'in uyarılarıları da etkili olmayınca çevik kuvvet ekipleri müdahale ederek kalabalığı dağıtmaya çalışıyor.

Anne ve 4 çocuğunun katillerinin bulunduğu ve bunların da jandarmada tutulduğu söylentisi ilçeyi karıştırdı. Bunun üzerine bir araya gelen yaklaşık 500, yürüyerek İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne geldi. Kalabalık burada "Devlet Katili Koruma" sloganları atarak suçluların kendilerine verilmesini istedi. Gerginliğin artaması üzerine BDP İlçe Başkanı Ramazan Alver, kalabalığın yanına gelerek dağılma uyarısında bulundu. Alver, kendisine jandarma tarafından bilgi verildiğini, şimdilik her hangi bir şüphelinin gözaltında bulunmadığını, bu yüzden de dağılmaları gerektiğini söyledi. Ancak kalabalık uyarıyı dikkate almayarak eylemlerini sürdürdü.Gerginliğin trmanması üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi olay yerinde tedbir alırken, İlçe Kaymakamı Ramazan Fani'de olay yerine gelerek toplumsal müdahale aracının megafonundan kalabalığa seslendi. Kaymakam Fani, henüz hiç bir şüphelinin alınmadığını soruşturmanın rahat bir şekilde yapılması için kalabalığın dağılmasını istedi.

Kaymakam Fani'nin uyarılarına rağmen kalabalık eylemini sürdürünce polis kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Bazı kişiler polise taş atarken, gerginlik sürüyor.

"TECAVÜZ BULGUSU YOK"

VAN'ın Erciş İlçesi'nde anneleri ve iki kardeşleri ile birlikte öldürülen ve tecavüze de uğradıkları belirtilen 2 kız kardeşin Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinde tecavüz bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

Dün gece karayolu ile Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirilen 14 yaşındaki Pınar ile 7 yaşındaki Fatma Aslan’ın cesetlerine otopsi yapıldı. Sabaha kadar süren otopsi sonucunda 2 kardeşte de tecavüz izine rastlanılmadığı bildirildi. Cenazelerle birlikte Malatya’ya gelen amca Fesih Aslan, yaşanan olay sonrası basının yanlış haber yapmasından üzüntü duyduklarını söyledi. Amca Aslan, “Tecavüz olayı olmadığı halde tecavüz olayı yaşanmış gibi anlatıldı. Bundan dolayı aile olarak çok üzüldük. Resmi yetkilerden aldığımız bilgilere göre, kesinlikle tecavüz olayı yaşanmamış” dedi.

Bu arada Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunda 14 yaşındaki Pınar’ın vücudunda 17 bıçak darbesi ile kafatasında morlukların olduğu, 7 yaşındaki Fatma’nın ise 13 bıçak darbesi ile öldürüldüğü saptandı.
Otopsinin ardından 2 kardeşin cenazesi tekrar Van’a gönderildi



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs