iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Gül, 'Rumlar'ın arkasına saklanan AB ülkeleri var' dedi, Rumlar açıkladı!

11 Kasım 2010 09:04 tsi
Gül, 'Rumlar'ın arkasına saklanan AB ülkeleri var' dedi, Rumlar açıkladı! Saklı listeyi Atina bize verir mi? iyibilgi Ankara

Gerçek şu ki, sokakta yürüyen insana sorsak, “Türkiye’nin üyeliğini hangi AB ülkeleri zora sokuyor” diye, sadece doğruları bilmekle kalmaz, uzun bir liste de sunabilir size!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İngiltere gezisi sırasında Financial Times’a verdiği mülakatta zikrettiği “Türkiye'nin, Avrupa Birliği üyeliğini geciktirmek için ‘Rumlar'ın arkasında saklanan’ bazı AB ülkelerini ‘dar görüşlü’ olarak nitelediği’ yorum bir başka merakı beraberinde getirdi.

Rumlar’ın arkasına sığınan bu ülkeler kim? Aslında Rumlar’ın arkasındaki bu ülkelerle Türkiye ile ilişkileri “süründüren” ülkeler aynı. Bu tür tanımlamalar sırasında bir tür “diplomasi geleneği” (!) olarak o ülkelerin isimleri zikredilmiyor.

Aslında o ülke(ler) kendilerini biliyorlar. Tabii onların da “Rumlar’ın arkasına saklanıp, AB için Ankara’ya çelme takan biziz” demeleri de beklenemez. Peki ama bu bilginin doğruluğu nasıl teyit edilir?

Cumhurbaşkanı’nın söylemi Türkiye için kafidir! Ancak-inanmak isteyen-herkesi ikna etmek için nasıl bir delil ortaya konabilir? Bu basit delil-gayet ilginç biçimde-Cumhurbaşkanı Gül’ün İngiltere ziyareti ile tamamen eş zamanlı olarak Yunanistan’dan geldi.

"Türk pasaportlarına uygulanan Avrupa Birliği (AB) vizesi muafiyetinin Yunanistan tarafından veto edildiği yolunda Türk basınında çıkan haberler, Atina tarafından yalanlandı." (Sabah, 10 Kasım, Say: 15) Minik bir haber olarak yan sütunlara sığdırılan iki satır bakın ne diyor; “Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, ‘Vizenin kaldırılmamasında ısrar edenler bizler değil, AB'nin bazı büyük ülkeleridir’.

Artık saymaya gerek var mı?

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs