En Sıcak Konular

Kapıdaki not hırsızlara davetiye çıkarıyor

10 Kasım 2010 22:28 tsi
Kapılara iyi niyetle asılan 'evde yokuz' ya da 'evinize geldik yoktunuz' türünden yazılar hırsızlara davetiye çıkarıyor.

Bu notlardan evin boş olduğunu anlayan kötü niyetli kişi ya da kişiler, fırsattan istifade edip hırsızlık için evlere giriyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar kapılara bu türden yazılar bırakmamaları konusunda uyarıldı.

Bu yıl Kurban Bayramı'nın hafta içine denk gelmesi nedeniyle tatil süresi 9 gün olarak açıklandı. Tatilin uzun olması nedeniyle gurbetteki vatandaşlar ailelerinin yanına, bazı vatandaşlar da tatil bölgelerine gitmeyi planlıyor. Vatandaşların tatillerinin zehir olmaması için çeşitli uyarılarda bulunan yetkililer, kapılara evde bulunma yada bulunmama durumunu belirten not bırakılmamasını tavsiye etti.

Bayram ziyaretinde bulunanların evde bulamadıkları kişilere bıraktıkları yazılı notlar hırsızlara adeta davetiye çıkartıyor. Özellikle Sivas'ta yaygın olan 'geldik evde yoktunuz' ya da ev sahibinin 'evde yokuz' şeklinde not bırakması evin boş olduğunu ve kötü niyetli kişilerin bu durumu fırsata çevirebileceği ifade edildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bayramda vatandaşların rahat bir tatil geçirmeleri için yaşanan hırsızlık olaylarından örnekler verilerek, alınması gereken güvenlik önlemleri sıralandı.

Polis tarafından alınacak güvenlik tedbirlerinin yanı sıra vatandaşların da dikkat etmesi gereken hususlar konusunda da bilgi verilen açıklamada, bayram ziyaretleri ve gezileri sırasında evlerin kapı ile pencerelerinin mutlaka kilitlenmesi gerektiği vurgulandı.

Bayram ziyaretleri nedeniyle il dışına çıkacak kişilerin hız limitlerine ve trafik kurallarına uymaları istenen açıklamada, "Bayram ziyaretleri ve tatile çıkarken evlerin kapı ve pencerelerinin kilitli olduğundan emin bir şekilde evden çıkılması gerekiyor. Özellikle kapılara bırakılan not alışkanlığından vatandaşlarımızın vazgeçmesi en doğrusu olacaktır. Çünkü kapıda biriken notlar evde kimsenin olmadığını gösterdiğinden hırsızlık olayları da buna bağlı olarak artış göstermektedir. Hususiyetle mezar ziyaretlerine giden vatandaşlarımızın da arabalarında değerli eşya ve çanta bırakmamaları, araçlarının cam ve kapılarını açık bırakmamaları ve araçlarını kilitleyerek ayrılmaları en doğru karar olacaktır. Ayrıca araç içinde görünür vaziyette değerli eşya bırakmamaları da gerekiyor." denildi.

cihan

 

 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,907 µs