En Sıcak Konular

Ağca katil, peki ya Karayılan

10 Kasım 2010 16:17 tsi
Dün akşam TRT Haber'de yayınlanan Kozmik Oda programında canlı yayına çıkan Mehmet Ali Ağca flaş iddialarda bulundu. Bir çok gazete ve internet sitesi bu iddiaları haberleştirirken Milliyet gazetesi ise manşetten TRT'yi suçladı.

Gazeteye göre TRT, tahliyesinden sonra hiçbir basın kuruluşunun yüz vermediği Abdi İpekçi'nin katilini ekrana çıkartarak ona şefkat göstermişti. "Kozmik Oda'da bir katil" ara başlığıyla sunulan haberde Ağca'yı canlı yayına çıkartmanın gazetecilik başarısı olamayacağı, bir katile söz hakkı verilmesinin sadece jest anlamına geleceği iddia edildi. Gazetenin bu iddialarına programın yapımcısı Rıdvan Memi Ağca'yla röportaj şansı yakalayıp yapmayan kişinin gazeteciği bırakıp limon satması gerektiğini söyleyerek cevap verdi.

Ağca üzerinden TRT'ye yüklenen Milliyet'in bir ay önceki manşetinde ise on binlerce insanın ölümüne neden olan PKK elebaşı Murat Karayılan vardı. Aynı Karayılan 2009 yılı mayıs ayında da yine Milliyet'in manşetindeydi. Üstelik gazetenin en çok okunan yazarlarından Hasan Cemal bizzat görüşmüş ve röportaj günlerce gazetenin birinci sayfasından yayınlanmıştı. Daha iki hafta önce Radikal'ın manşeti de Murat Karayılan'a ayrılmıştı. Oysa Karayılan da tıpkı Ağca gibi katildi ama ikisinin durumu aynı değildi. Çünkü Karayılan bir kişinin değil, binlerce insanın ölümünden sorumluydu. Üstelik yaptığı hiçbir eylemin cezasını da çekmemişti. Oysa Ağca bir katil olarak 30 yılını cezaevinde geçirerek, İtalyan ve Türk kanunlarının verdiği cezayı tamamlamıştı.

Mehmet Ali Ağca bu yılın Ocak ayında cezasını tamamlayıp cezaevinden çıktığı gün Kanal D'de özel bir program yapıldı. Mehmet Ali Birand yayın günü olmadığı halde özel bir 32. Gün programıyla izleyicinin karşısına çıktı ve programı şu anonsla sundu: "Bugün özel bir gün. Özel 32. gün yapacağız. Abdi ipekçinin katili ve papaya suikast girişimi tutuklusu dün tahliye oldu. Yeniden gündeme oturdu. Medya ordusu gün boyu peşindeydi. Cezaevinde 3 kez görüştüm ama hiçbirinde 5 kuruş para vermedim." Sonrasında da Ağca'yı tanıyanlarla konuşuldu. Cezaevinden kaçışı anlatıldı.

Yani Milliyet'in bugünkü ifadesiyle Kanal D o gün katil Ağca'ya şefkat gösterdi

Son bir not daha. Bugün Ağca'yı hedef alan başta Milliyet ve bağlı olduğu yayın grubunun önde gelen isimlerinin İmralı'daki Abdullah Öcalan ile görüşmek için denemedikleri yol kalmadığını hatırlatmakta fayda var.



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,998 µs