En Sıcak Konular

'Atatürk'ün en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'

10 Kasım 2010 14:47 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Mücadele’nin, herhangi bir sınıf, mezhep, meşrep, bölge ve grup yararına değil, bütün bir millet yararına yapıldığı için Türk milletinin bu mücadelede bir bütün olarak yer aldığını ifade edere

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumun tarafından Milli Kütüphane’de "10 Kasım Atatürk’ü Anma" töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile Kuvvet Komutanları, bazı bakanlar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başanı Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız ve çok sayıda izleyici katıldı.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün hayatında, yalnızca bir devlet kurmadığını, dağılmanın eşiğindeki bir milleti kardeşlik duyguları ile yeniden bir araya getirmeyi başardığını belirtti.

Arınç, Atatürk’ün vefatının aynı duygular ile Türk milletini bir araya getirdiğini, birleştirdiğini ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini kaydederek, "Bu acı günde bunu bizler için bir teselli vesilesi olarak görüyorum" diye konuştu.

-ARINÇ: ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK ESERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Atatürk’ün en büyük eserinin "Türkiye Cumhuriyeti" olduğunu kaydeden Arınç, "Biz bugün bu Cumhuriyet’in 87. yaşını idrak ederek Atatürk’ü anıyoruz. Zaten kendisi de, 10 Kasımlarda, yas tutmayı, ümitsizlik içinde yaslarımızı tazelememizi istemezdi" dedi.

Türkiye’nin bütün komşularıyla ve bölge ülkeleriyle tesis ettiği ve güçlendirdiği iyi ilişkiler, Atatürk’ün mirasına, ilkelerine ve fikirlerine sahip çıkıldığının "en güzel göstergeleri" olduğunu belirten Arınç, "Türkiye bu doğrultuda, doğusu-batısı, kuzeyi ve güneyindeki tüm komşuları ile sorunlarını barış yolu ile bir bir gidermekte, diğer taraftan da dünyanın en büyük devletleri ile dünya siyasetine yön vermek için rol almaktadır" diye konuştu.

-TÜRK MİLLETİ MİLLİ MÜCADELEDE BÜTÜN OLARAK YER ALDI-

Arınç, Milli Mücadele’nin, herhangi bir sınıf, mezhep, meşrep, bölge ve grup yararına değil, bütün bir millet yararına yapıldığı için Türk milletinin bu mücadelede bir bütün olarak yer aldığını kaydetti.

"Bugün bizler de arda arda reformlar yaparak, ülke yönetiminde milletimizi daha fazla söz sahibi yapma gayreti içerisindeyiz" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Ülkemiz her alanda kendisini yenileyerek dünya sahnesindeki yerini sağlamlaştırıyor, yapılan reformlar ile diğer devletlere karşı rekabet avantajları oluşturuyor. Çağdaşlaşma ve muasır medeniyet seviyesine ulaşma noktasındaki en büyük desteği de dün Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Atatürk’e en büyük desteği veren halkımızdan almaktayız. Yakın tarihimizde, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne yönelmiş tehditler, bizim bu topraklar üzerinde binlerce yıl boyunca oluşmuş kardeşliğimizi zedeleyememiştir, buna da izin vermeyeceğiz."



Bu haber 3,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs